Названо десять прихованих функцій iOS, яких ви не знайдете в жодних документах Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є багато речей, які може зробити ваш iPhone або iPad, і Apple чудово задокументує все на своєму веб-сайті. Але є деякі функції, які не відображатимуться в посібниках або довідкових сторінках Apple.

Ми зібрали деякі з найкращих секретних функцій, що ховаються в iOS 15 та iPadOS 15, і, безперечно, ви не чули хоча б про одну з них. І ні, список не включає прихований трекпад на клавіатурі або програму Print Center, а також невидимий інструмент видалення в Калькуляторі. Хоча вони зазвичай зустрічаються в статтях про «приховані функції» в Інтернеті, вони добре задокументовані Apple.

1. Видалити імена папок головного екрана

Поглянувши на крихітні піктограми програм, які можна побачити в папці домашнього екрана, можна майже зрозуміти, яка тема цієї папки. Чому ви зберігаєте всі ці імена під піктограмами папок? Ви можете легко видалити їх, замінивши назву папки на один символ, який не можна виявити, але не кожен невидимий символ працює, тому зверніться до нашого посібника з невидимих ​​персонажів, щоб знайти працюючих.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Додати безіменні закладки та ярлики

За допомогою тієї ж підказки, яка створює безіменні папки на головному екрані, можна додавати закладки веб-сторінок із Safari та піктограми ярликів на головний екран без заголовків. Безіменні ярлики допоможуть вам замінити всі програми на головному екрані значками без імен, а безіменні закладки можуть зробити веб-сайти менш помітними для інших та сприяти винятковій естетиці.

3. Надсилайте повні URL у Повідомленнях

Якщо ви зазвичай надсилаєте URL до Messages, він перетворюється на розширений попередній перегляд посилань, який показує лише частину адреси. Якщо ви хочете, щоб одержувачі бачили повну URL-адресу, просто додайте точки перед і після URL-адреси. І це тільки основи – ознайомтеся з нашим повним посібником з відправки повних URL-адрес в Messages , щоб побачити, що станеться, коли ви додаєте більше URL-адрес, інший текст і т.д.

4. Використовуйте схеми URL у різних програмах

Добре, Apple має кілька довідкових сторінок з використання схем URL для ярликів, але вони вкрай обмежені тим, що вони розкривають. Є джерела в Інтернеті, які надають цілі списки схем URL-адрес для налаштувань iOS та iPadOS, програм та служб Apple і навіть сторонніх програм, які можна використовувати у своїх ярликах, і є тисячі доступних схем URL-адрес.

Ви також не обмежуєтеся використанням цих схем у програмі Ярлики. Ви можете використовувати їх у текстових повідомленнях, електронних листах, чатах і т.д.

Наприклад, ви можете надіслати комусь iMessage схему URL з номером телефону або адресою електронної пошти, щоб допомогти їм розпочати дзвінок, створити нове SMS-повідомлення та надіслати електронний лист. Чорт, навіть можете дати їм посилання на схему URL, який створить цілий проект електронної пошти з одержувачами, темою і основним текстом. Додаткові приклади див. у нашому посібнику з інших схем URL.

5. Переглянути додаткові відомості про мережу

Більшість смартфонів мають режим польового тестування, який радіочастотні інженери, мережеві техніки та польові оператори використовують для вимірювання продуктивності мережі та дослідження проблем, але він також може бути корисним. Наприклад, ви можете побачити потужність стільникового прийому вашого iPhone у числовому форматі замість смуг. Введіть 3001#12345# у програму Телефон і торкніться кнопки виклику, щоб відкрити приховану програму Field Test .

6. Використовуйте коди набору для перегляду даних та виконання дій

Код, що розблоковує польовий тест, є кодом набору, і є більше кодів, які можна використовувати для перегляду конкретних даних та виконання дій. Наприклад, *#06# вкаже вам номер IMEI iPhone, а *#07# покаже юридичну та нормативну інформацію. Перейдіть до нашого великого списку кодів для iPhone, щоб отримати повну інформацію. Ви також можете використовувати деякі коди набору в схемах URL, як показано у раді 4 вище.

7. Швидше перемикайтеся між літерами та цифрами

В онлайн-документах Apple коротко згадується ярлик для використання великих літер за допомогою екранної клавіатури. Замість того, щоб торкатися клавіші Shift, торкніться її, потім проведіть пальцем до літери, яку потрібно написати з великої літери, та відпустіть її. Це, безперечно, може прискорити ваші навички введення тексту, але це не єдиний трюк на екранній клавіатурі.

Apple не згадує, що ви можете використовувати той же трюк на кнопці 123, щоб швидко вибрати число, розділовий знак або спеціальний символ.

Однак ви не можете використовувати жест торкання та дроту, щоб ввести кілька великих літер, цифр, розділових або спеціальних символів у рядку, перш ніж клавіатура повернеться до попереднього стану. Для цього натисніть та утримуйте клавішу Shift або 123, іншим пальцем виберіть потрібні символи, а потім відпустіть Shift або 123.

8. Використовуйте тригерні слова/фрази для ефектів iMessage

Моя улюблена прихована функція в iOS та iPadOS – це тригери ефекту iMessage. Apple перераховує два-три приклади тригерів у своїх онлайн-документах для більшості мов, але вони не єдині.

Ми зібрали колосальний список тригерів ключових слів та ключових фраз, які ви можете використовувати 40 різними мовами для відправлення повноекранних анімованих ефектів у програмі Messages. Існують два тригери, які відкривають суперсекретний ефект, який ви навіть не можете додати через звичайне меню ефектів iMessage!

9. Надішліть докладний відгук в Apple

При використанні бета-версії iOS або iPadOS Apple автоматично встановлює програму Feedback Assistant на ваш iPhone або iPad. З його допомогою ви можете надсилати Apple докладні відгуки або пропозиції щодо її операційних систем, програм та інших продуктів і навіть відслідковувати все, що ви надсилаєте.

Але вам не потрібна бета-версія iOS або iPadOS на вашому пристрої, щоб отримати доступ до Помічника зворотного зв’язку. Ви можете відкрити приховану програму Feedback Assistant за допомогою URL-схеми applefeedback:// за допомогою ярлика або навіть просто у своєму браузері. За допомогою свого Apple ID ви можете надсилати та відслідковувати проблеми, оновлювати надіслані відгуки, створювати чернетки тощо.

Помічник зворотного зв’язку не буде з’являтися в перемикачі програм, тому, якщо ви закриєте програму, вам доведеться знову використовувати applefeedback://, але програма повинна пам’ятати, де ви зупинилися, якщо були всередині чернетки. Якщо ви не хочете надсилати такі відгуки, ви можете скористатися програмою підтримки Apple, щоб дати більш загальні відгуки.

10. Отримайте справжні імена персонажів-емодзі

Інструмент доступності «Промовте виділення» корисний, якщо ви хочете знати, як звучить виділене слово або фраза. Проте Apple не повідомляє вас, що вона також може дати вам повну назву будь-якого вибраного смайлика. Це весело використовувати, якщо вам просто цікаво і не хочете нічого шукати в Google, але також корисно знати, що говорити, коли ви намагаєтеся настроїти голосове управління, щоб додати правильні емодзи.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.