Випущено універсальну eSIM для всіх Android-смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технологія вбудованих електронних SIM-карт існує на ринку вже кілька років, але кількість моделей із її підтримкою дуже невелика. Вирішити проблему взялися автори проекту eSIM.me, випустивши фізичну «симку» з додатковим чіпом та мобільний додаток для її налаштування.

До складу аксесуара входять ті ж апаратні та програмні засоби, що й у заводські модулі eSIM. Крім того, в самій операційній системі Android, починаючи з дев’ятої версії, є всі необхідні API для роботи з електронними сімками. В результаті користувач отримує можливість перемикатися з одного оператора на інший без необхідності відвідувати салони зв’язку та придбання нових SIM-карток.

За допомогою фірмового мобільного додатка можна керувати одразу кількома профілями, миттєво перемикаючись між різними номерами. Судячи з відгуків у Google Play, сервіс працює навіть із нвшими операторами. Єдиний нюанс – необхідність замовлення фізичної eSIM із офіційного сайту проекту. Її ціна становить від $24,95 в залежності від того, скільки підтримуваних профілів потрібно користувачеві.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку цього року Qualcomm анонсувала інтеграцію SIM-карти безпосередньо в процесор. У перспективі будь-який пристрій на базі чіпа Snapdragon зможе підключатися до мобільних мереж без необхідності використання фізичних SIM-карток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.