Apple випустила третю “бету” iOS 15.5. Що додали?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Попередні зборки iOS 15.5 та iPadOS beta 3 вже доступні для розробників та користувачів. Помітних оку нововведень в апдейті небагато. Але є вагомі покращення та виправлення системних помилок.

Що нового

Для лінійки iPhone 13 оновили версію модему, що говорить про оптимізацію роботи стільникового зв’язку. Віджет SportsKit для сервісу Apple TV+ тепер відображає більше спортивних результатів (наприклад, підраховує страйки, голи та подачі в реальному часі). У віджеті є згадка функції Apple Pay, що дозволяє здійснювати безконтактну оплату з одного смартфона на інший. Повноцінно вона запрацює пізніше.

Наступні зміни торкнулися iMessage. Відповідно до недавніх вимог ЄС, «яблучна» компанія повинна буде відкрити доступ до свого месенджера для інших платформ та пристроїв, крім власних. Кроки у бік цієї ініціативи вже видно у новій бета-версії iOS. У коді системи зазначено, що додаток можна додати “контакти, що використовують iMessage”. Раніше формулювання наказувало «тільки користувачів гаджетів Apple».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Стабільність та продуктивність

Передання файлів через AirDrop прискорили. У налаштуваннях виправили баг із довгим підвантаженням даних про стан пам’яті. Також усунули проблеми з перегріванням задньої панелі у повсякденних завданнях, з якими користувачі стикалися у попередній версії.

Ще одне цікаве нововведення торкнулося не iPhone, а монітора Apple Studio Display, що функціонує під керуванням iOS. Після виходу дисплея багато його власників скаржилися на погану якість вбудованої веб-камери. В актуальній беті покращили зображення за допомогою алгоритмів обробки кадрів та шумоподавлення.

Коли вийде iOS 15.5

Очікується, що найближчими тижнями розробники представлять ще пару бета-версій. Реліз, ймовірно, відбудеться до кінця травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.