Раніше Android 13. Google випустила Android 14 для смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Доступна зараз Android 13 тестуватиметься до серпня 2022 року, а можливо і довше, після чого вона вийде і стане доступна всім користувачам. Проте вже зараз «пошуковий гігант» скомпілював прошивку Android 14, одночасно з цим визначившись з її кодовою назвою.

Якщо доступна зараз ОС має кодове найменування Snow Cone (фруктовий лід у ріжку), а Android 12 називається Red Velvet Cake (торт “Червоний оксамит”), то у випадку з Android 14 користувачів чекає позначення Upside Down Cake, і це “перевернутий” пиріг. Насправді це не складність перекладу, а назва страви. Такий пиріг випікають вгору дном у спеціальній формі, тобто спочатку на дно сковорідці кладуть різноманітні фрукти, а потім, після цього, зверху заливається тісто.

Після цього готову форму з усім вмістом поміщають у духовку і запікають, як і виходить «перевернутий» пиріг. Використання такої незвичайної і дивної назви для Android 14 не можна назвати випадковістю, адже Google ось уже кілька років відмовилася від публічного розкриття найменувань своїх операційних систем. Тепер широкому колу осіб повідомляють лише цифру, а решта воліють не озвучувати, щоб зайвий раз не створювати плутанину.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подібну практику почали застосовувати із релізом Android 10, який має кодове позначення Quince Tart (вид солодкого пирога). Очевидно, що піти на подібний крок американська корпорація вирішила з метою спрощення, оскільки ніхто з її конкурентів не використовує подібного підходу, який створює плутанину серед недосвідчених користувачів.

Нова операційна система в особі Android 14 стане доступна всім і кожному у вигляді бета-версії тільки на початку 2023 року, а її реліз так і зовсім відбудеться в другій половині року, тому чекати її виходу доведеться ще щонайменше півтора роки, якщо говорити саме про фінальну стабільну версію.

Нова ОС принесе разом із собою посилену систему захисту, розширені функціональні можливості, оновлений зовнішній вигляд та, за чутками, повноцінну систему резервного копіювання, яка дозволить з використанням стандартних засобів ОС створювати бекапи та відновлюватися з таких, як це можна вже дуже давно робити на iPhone. та iPad, що працюють під керуванням платформи iOS. На подібну функцію користувачі телефонів на базі Android чекають вже далеко не перший місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.