Головна Смартфони Люди все частіше переходять з Android на iOS, і ось чому

Люди все частіше переходять з Android на iOS, і ось чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ох ця суперечка між Android і iOS… Напевно, немає нічого більш постійного, ніж це протистояння. Відколи з’явилися дві платформи, приблизно половина користувачів з кожного боку не визнає існування альтернативи. При цьому іноді це робить досить жорстко. Це вже протистояння, що виходить за межі простої конкуренції. Люди сприймають це як бій своєї улюбленої футбольної команди з іншого у фіналі великого турніру, радіючи успіхам своїх та невдач противника. Але є певний відсоток людей, які готові і навіть хочуть змінити платформу. Останнім часом вони явно рухаються в певний бік. Ось як це виглядає.

Найпопулярніша операційна система

Не дивно, що Android – найпопулярніша мобільна операційна система у світі, оскільки вона доступна на величезній кількості пристроїв. Однак дані StockApps показують , що в останні роки iOS займає частку ринку Android, хоча платформа Google, як і раніше, домінує на ньому.

Скільки людей користується iPhone та скільки Android

Станом на липень 2018 року Android займав 77,32% частки світового ринку мобільних операційних систем. Проте через чотири роки відбулися досить серйозні зміни і ця кількість користувачів ”зеленого робота” скоротилася до 69,74% . У той же час у всьому світі iOS навпаки додала позиції. Її частка присутності в кишенях та рюкзаках користувачів зросла з 19,4% до 25,49% за той самий період. Тобто зростання склало трохи більше шість відсотків. Android впав майже на 8%, а це означає, що зміна балансу відбулася багато в чому через перетікання з одного табору в інший.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча причини цих цифр незрозумілі, Apple докладає зусиль для розширення своєї лінійки продуктів, щоб охопити ще більше споживачів такими продуктами, як iPhone SE та iPad початкового рівня. Саме вони роблять великий внесок, оскільки крім них американська компанія має лише преміальні продукти топового рівня. Максимум, що можна наскрести, це iPad Air та iPhone 13 mini. Їх із натяжкою можна назвати продуктами середнього рівня. Але такі вони лише у модельному ряді купертинівців. На тлі Android-пристроїв вони все одно досить дорогі.

Що потрібно Apple

Однак переваги, які дають ці продукти буде недостатньо для отримання ще більшого кохання користувачів. Треба щось вигадувати і пропонувати все нові і нові продукти. Бажано, розширюючи продуктову лінійку та пропонуючи більше недорогих пристроїв . Щоправда, навряд Apple вибере цей шлях.

Як зазначає експерт з фінансів Едіт Рідс, Android, як і раніше, має перевагу завдяки своїй природі з відкритим вихідним кодом. Хоча iOS доступна тільки на пристроях Apple, існує безліч пристроїв під керуванням Android , а не лише смартфони та планшети. Ціна пристроїв – ще одна причина, через яку Android залишиться на вершині.

Де найбільше iPhone

Дослідження StockApps зазначає, що в таких регіонах як Південна Америка та Африка Android впевнено домінує на місцевому ринку. У цих регіонах люди не можуть або не готові витрачати великі гроші на смартфони, тому вибирають дешевші пристрої або кнопкові дзвонилки. iPhone, найдешевший з яких коштує 450 доларів , на цьому ринку не входять в топ пристроїв, що продаються. У Південній Америці лише 10% мобільних пристроїв працюють під керуванням iOS, тоді як у Північній Америці операційна система Apple займає більше половини частки ринку.

Але навіть у цьому випадку стратегія Apple щодо впровадження менш дорогих пристроїв для залучення більшої кількості клієнтів показує хороші результати – і компанія, ймовірно, продовжить випускати кілька пристроїв початкового рівня у своїй лінійці. Просто не надто сильно з ними заграватиметься, щоб не втратити свою преміальність і залишатися в очах людей дорогим престижним брендом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: