Без категорії

В мережі показали iPhone в квадратному корпусі, Touch ID та USB-C

Share

Якими б вивіреними і впізнаваними не були смартфони Apple, але той самий дизайн, що експлуатується роками, набридає майже відразу. На тлі апаратів на Android, багато з яких виглядають реально дуже сучасно і красиво, iPhone – навіть флагманський – виглядає досить просто. Дивлячись на нього, складається повне відчуття, що розробники та дизайнери Apple, коли створювали чергову модель, вирішили і так зійде. Купують і добре. Але, будемо чесні, при прямому порівнянні з топовими рішеннями Samsung, Huawei і навіть Xiaomi у Айфон просто немає шансів. Однак, якщо його запхати в привабливіший корпус, це буде зовсім інша справа.

Китайський інженер і за сумісництвом автор каналу Aio Technology вирішив переосмислити iPhone і показати, яким він може бути. Але не так, як це зазвичай робить Apple, змінюючи хіба що розташування блоків основної камери. Він узяв за основу свого проекту комплектуючі відразу трьох моделей iPhone, розібрав їх, а потім зібрав їх докупи, але вже в іншому, справді унікальному корпусі, який надрукував на 3D-принтері. Вийшло реально круто.

Як змінити iPhone

За основу корпусу, що застосовується в кастомному iPhone, було взято дизайн оригінального Xiaomi Mi Mix , нехай і з низкою істотних змін. Насамперед в очі впадає не так безрамочність і відсутність чубчика, хоча і це має значення, а строгий прямокутний дизайн. Ентузіаст не став згладжувати кути, а зробив їх прямими та гострими, що додало апарату брутальності та незвичайності – такого сьогодні не робить просто ніхто.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб позбутися чубчика, необхідно було відмовитися від Face ID. Тому його тут взагалі немає. Смартфон використовує старий добрий метод сканування відбитків пальців, що перекочував із iPhone SE 3, який вписали в блок основних камер – мабуть, щоб не робити його таким помітним. Незважаючи на це, фронталка цього апарату все-таки є. Інженер заморочився та розмістив її на спеціальному механізмі перископічного типу. В принципі, туди ж можна було вставити і сканер розпізнавання облич, але найімовірніше це виявилося дуже складно.

Судячи з усього, екран тут, як і сканер відбитків, взятий у iPhone SE 3, так як апарат вийшов досить малогабаритним. А ось акумулятор – мабуть, щоб смартфон жив довше, – використовується від iPhone X. Вибір досить дивний, але навряд чи цей момент був важливим. Швидше за все, в інженера просто завалялася саме ця батарея, і він використав її у проекті.

Однак це не єдине незвичайне рішення. Ентузіаст примудрився додати в корпус свого смартфона роз’єм для навушників 3,5 мм, а Lightning-конектор замінив USB-C. Подібні досліди вже проводили інші інженери, але вони змінювали зарядне гніздо на комерційному апараті, який побоювалися зашкодити. А тут, оскільки це фактично збірна солянка, із заміною роз’єму найімовірніше жодних проблем не було.

Найкращий iPhone – який він

Камера тут непроста, а топова – від iPhone 13 Pro. Чесно кажучи, погано уявляю, як можна було змусити таку кількість розрізнених компонентів працювати один з одним. Зрештою, iOS просто відсутні потрібні API для обробки оптичного сигналу з наступним виведенням на навушники, підключені через міні-джек. Але ж ніхто не казав, що це працює. Та й смартфон, чесно кажучи, експериментальний. Тож і вимоги до нього досить низькі.

Втім, зважаючи на все, апарат працює досить непогано. Він добре приймає натискання і дуже швидко переміщається по інтерфейсу. Особливо дивуватися тут, звичайно, нема чому, бо невідомо, як апарат поводився б у реальному житті. Однак можна помітити, що перетворення негативно позначилися на його товщині. Він виглядає мінімум рази на 1,5 товщі, ніж iPhone 12 або 13. Це не дуже добре. Але загалом сприймається як логічна жертва.

Не знаю як вам, а мені апарат сподобався. Особливо своїм зовнішнім виглядом, що робить його по-справжньому унікальним. Заради такого дизайну я навіть був би готовий пожертвувати Face ID, до якого дуже звик і який вважаю досконалішим способом ідентифікації, ніж Touch ID. А щодо міні-джеку, то потреби в ньому ні я, ні мільйони інших користувачів вже швидше за все не відчувають.

Тому я був би дуже радий, якби Apple дійсно представила щось таке ж брутальне, нетипове та універсальне за рахунок використання роз’єму USB-C. А решта фішок як такого значення не мають. Мене трохи бентежить перископічна фронталка , яка, швидше за все, може зламатися або перестати працювати. Але, як ми знаємо, китайські виробники вже нагострилися робити такі механізми настільки міцними, що навіть випадковий удар або падіння не виведуть їх з ладу просто так. Тож чому б і ні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

View Comments

  • Принципово не купую айфони по причині дизайну. Іншими словами поки notch не приберуть айфона я не куплю. Face ID незручна штука для мене. В ідеалі Touch ID можна було б розмістити ззаду під логотипом яблука. Нажаль на апараті котрим користуюся зараз сканер відбитку знаходиться під екраном. В LG G-series та старих Xiaomi сканер знаходився ззаду. Перископ-камера мала б на мою думку бути хітом, а не дирки й чолки. Найсмачніша селфі-камера на Asus ZenFone 7 чи 8 Plus - вона повертається. Це виглядає вразливо, але якість селфі найкраща.

    Серед айфонів поки найбільш привабливі моделі це IPhone 8 Plus і IPhone SE 2020+ але перший не купив бо вже не продається, а останньому бракує UW-angle камери.

    Мій теперішній апарат Xiaomi Poco F2 Pro і тут є mini-jack, тож можна насолоджуватися студійними навушниками з низьким імпендансом. За такі самі на блютус потрібно відвалити купу грошей і не факт, що AptX там буде. Слухати FLAC через PCM кодек це так собі.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Камера iPhone 16 Pro отримає п’ять основних оновлень, включаючи 6-кратний телеоб’єктив

    Майбутній випуск висококласних флагманів Apple, iPhone 16 Pro і 16 Pro Max, викликає значний ажіотаж,…

    29.04.2024

    Meizu 21 Note з камерою на 50 Мп показали на живих фотографіях

    Незважаючи на заяву компанії Meizu про вихід з бізнесу смартфонів, в мережі з'явився ще один…

    29.04.2024

    “Київстар” змінює тарифи: які будуть оновлені

    Мобільний оператор "Київстар" анонсував зміни у 2-х своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього інтернету в рамках функції Суперсила.…

    29.04.2024

    HTC випустить новий смартфон на Snapdragon 7 Gen 3 (фото)

    Смартфони HTC давно перестали бути масовими, але зникати з ринку не збираються. У Geekbench засвітилася…

    29.04.2024

    iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone

    За чутками, iOS 18 стане найбільшим оновленням для iPhone, в якому Apple інтегрує штучний інтелект…

    29.04.2024

    Розкрито нову інформацію про суперфлагман Samsung Galaxy S25 Ultra

    Інформацією про смартфон поділився мережевий аналітик під псевдонімом Sawyergalox. За словами інсайдера, південнокорейський техногігант вирішив…

    29.04.2024