Три причини, чому користувачі iPhone переходять на Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що активне протистояння користувачів iOS і Android вже давно перейшло у фазу мовчазного прийняття, охочих змінити одну платформу на іншу анітрохи не поменшало. Швидше, навпаки, поширення універсальних додатків та сервісів зробило цей трансфер цілком собі звичайним явищем. Інша справа, що завжди знаходяться ті, хто не просто не розуміє, чому користувачі iOS йдуть на Android і навпаки, але намагається переконати їх у цьому. Але причини є завжди.

Аналітики SellCell провели опитування і з’ясували, що причина, через яку користувачі iOS йдуть на Android, полягає зовсім не у відкритості операційної системи Google і не більш доступних цінах на апарати на її базі. Це тут взагалі ні до чого. Куди більш важливе значення для перебіжчиків мають апаратні характеристики пристроїв під керуванням Android, які приваблюють їх більше, ніж найновіші iPhone.

Більшість опитаних з числа перехідних з iOS на Android на питання про причини переходу назвали три фактори:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Найкращий екран
  • Найкраща автономність
  • Найкраща камера

Ні, звичайно, були і ті, хто вибрав ширший асортимент доступних смартфонів на базі Android, або, скажімо, відсутність обмежень на кастомізацію та встановлення софту, але переважна маса зупинилася на трьох аспектах, перерахованих вище. І в цьому є сенс.

Почнемо з дисплеїв. Незважаючи на те, що з минулого року всі флагманські iPhone мають AMOLED-екрани, роком раніше такою штукою могли похвалитися тільки топові модифікації, тоді як молодша задовольнялася IPS-панеллю зі смішним за сучасними мірками HD-роздільною здатністю. На ринку Android-пристроїв ця технологія вже давно не застосовується у смартфонах вартістю понад 15 тисяч гривень.

Що й казати про частоту оновлення. Сьогодні підтримка 120 Гц є нормою для флагманів і часто зустрічається в недорогих пристроях. Redmi Note 10 , Poco X3 , Realme GT – все це відверто недорогі апарати, які коштують у 2-5 разів дешевше, ніж iPhone 12mini , у якого частота оновлення екрана дорівнює 60 Гц. Ми не говоримо про те, кому це потрібно та навіщо. Просто сам факт того, що підтримка збільшеної частоти на iPhone сьогодні не зустрічається, змушує людей звертати увагу на рішення конкурентів.

Швидка зарядка Android

Автономність – не менш важлива штука, ніж дисплей. Особливо якщо користуватися режимом 120 Гц, який висаджує ресурс акумулятора помітно швидше, ніж 60 Гц. Незважаючи на те, що останні покоління iPhone живуть від зарядки досить довго, для ринку Android-смартфонів давно стали нормою батарейки ємністю 5000 мА * год, що забезпечують апаратам по 2-3 дні стабільної роботи без підзарядки.

Але важливо не це, а швидкість зарядки. Ви можете купити бюджетний Realme 7 Pro , який коштує дешевше 10 тисяч гривень, і отримати 65-ватну зарядку, яка дозволяє зарядити смартфон від 0 до 100% за 34 хвилини. Ви тільки уявіть собі – лише півгодини, і апарат заряджений на 2 дні. А за 10 хвилин він зарядиться від 0 до 43%. Жоден iPhone так сьогодні не може. При цьому відчути переваги швидкого заряджання, на відміну від дисплея 120 Гц, можуть усі. Адже набагато зручніше провести у розетки 10 хвилин, ніж 40, а то й 50.

Камера – мабуть, неоднозначний привід для переходу з iPhone на Android. Все-таки сучасні смартфони Apple не тільки роблять вельми пристойні фото, але й мають підтримку просунутих режимів на кшталт нічного або Deep Fusion. Однак і лаяти їх є за що. Наприклад, через відсутність нормального оптичного зуму. Адже того, що є, явно недостатньо, тим більше, що є тільки в топових моделях з телеоб’єктивом.

Ясна річ, що 100-кратне збільшення – це штука відверто марна я, враховуючи, яке розмиття вона дає. Але ось 10- або 15-кратний зум може стати в нагоді в багатьох сценаріях, дозволивши наблизити об’єкт, що знаходиться на значному видаленні, і при цьому не втратити як зйомку. Краще б Apple реалізувала нормальний зум, ніж вбудувала в iPhone лідар, якому абсолютна більшість користувачів так і не знайшли практичного застосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.