Смартфони

Чи варто купувати смартфон Redmi Note 11 Pro 5G?

Share

Бренд Redmi вже давно став дуже популярним у світі. Він постійно випускає безліч моделей із чудовим співвідношенням ціни та якості. Всі телефони йдуть на ОС Android. Цього 2022 року вийшло чотири різні моделі. Всі вони мають початок назви з Redmi Note 11. Сьогодні йтиметься саме про Redmi Note 11 Pro 5G. Він має більш високу ціну в порівнянні з іншими телефонами, але також повинен мати кращі характеристики. Коштує він своїх грошей чи ні, сьогодні й поговоримо.

Поговоримо спочатку про найголовніше – програмне забезпечення. Ця модель смартфона на Android 11 з інтерфейсом MIUI 13. У цьому є свої плюси та мінуси. Сама робота досить швидка, можливо через частоту оновлення 120 Гц. Також є багато оновлень та функцій, які не можуть похвалитися деякими моделями. Для ігроманів теж є добрі новини, адже тут є спеціальний ігровий режим. З мінусів, це величезна кількість програм, автоматично завантажених на смартфон. Кому вони не потрібні, їх можна видалити.

Тепер поговоримо про процесор та акумулятор. Процесор коштує Snapdragon 695 5G. Він нормально справляється з усіма звичайними завданнями, але не потужний. Якщо на смартфоні виконувати якісь складні завдання або грати в потужні ігри, то можна помітити, як пристрій перегрівається і починає гірше працювати. З одного боку, це не дивно, тому що дана модель процесора не призначена для потужної роботи. Звичайно є свої плюси, такі як підтримка 5G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо акумулятора, то він тут трохи менше має ємність, ніж у попередніх моделях, але, незважаючи на це, батарея довго тримає заряд без додаткової підзарядки, а також дуже швидко відновлюється. 50 хвилин вистачає для повного заряду з нуля. Самі виробники прогнозували ще швидше відновлення, але й так це непоганий результат.

Наступним важливим елементом є камера, особливо для любителів збирати спогади. Вона тут справді розчаровує хоча б тим, що не відрізняється від старої моделі, а одна з них взагалі гірша. Таке практично ніколи не трапляється. Отже, головна камера на 108 Мп. Якщо використовувати на повну, то знімки будуть не зовсім хороші, а в нічний час взагалі неякісні. Тому краще фотографувати на 12 Мп. Тоді буде чітка картинка, гарна передача кольору, світло і баланс білого. Пам’ятайте, не від кількості мегапікселів залежить якість фото, а від їхнього розміру. Плюсом нічний режим та надширококутна камера на 8 Мп.

Відео взагалі розчарувало любителів цього бренду. Справа в тому, що камера дозволяє знімати як 1080р зі швидкістю 30 кадрів в секунду. Це найгірший результат, ніж у попередньої моделі. Швидше за все, у цьому винен процесор, але дозволяє робити найкращу якість, а виробники про це не подбали.

Наступне це екран та звук. Екран тут справді перевага. Він має розмір 6,67 дюйма, що досить багато. Крім цього показує хорошу чітку картинку з чудовим освітленням. Також дисплей має частоту оновлення 120 Гц, але не для всіх програм. Є такі, що не підтримують цю частоту. Користувач може сам за бажання встановити іншу частоту для збереження заряду, наприклад. Є кілька приємних несподіванок – стереозвуки та місце для навушників, хоча друге вже давно зникло з багатьох телефонів.

Стереозвук зазвичай присутній тільки в дорогих моделях, але виробник цим не знехтував і зробив його доступним у Redmi Note 11 Pro 5G. Якщо ви хочете послухати музику або відео в навушниках, то є для них гніздо. Це великий плюс.

Та й останнє – дизайн телефону. Він тут на любителя, з одного боку, різкі зрізи як у iPhone, це добре. А з іншого – матова задня панель та камери, одна з яких більше виступає за інші. Цей дизайн може і хороший, але став рік тому застарілим. Тому можна було вигадати щось інше. Також не всім підходить розмір, деякі вважають його завеликим для користування однією рукою. Добре, що виробники кладуть у кожну коробку чохол. Це стає невеликим бонусом.
Ціна на цю модель складе близько 400 $ (залежно від обсягу пам’яті).

Отже, у цьому смартфоні є багато плюсів та мінусів. З одного боку, є багато цікавих функцій, що відповідають ціні, а з іншого недоліки, які змушують сумніватися. Тому, перш ніж купити цю модель, слід порівняти її з іншими та оцінити усі можливості, а також порівняти ціни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Redmi
  • Останні записи

    Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

    Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air.…

    07.05.2024

    Такого ніхто не очікував: ПриватБанк прийняв важливе рішення щодо кредитних лімітів клієнтів

    Фінансова установа «ПриватБанк» розкрила своїм клієнтам процес розрахунку кредитного ліміту по банківській карті. Багато українців…

    07.05.2024

    Apple випустила чохол-клавіатуру Magic Keyboard для iPad Pro (2024)

    Для iPad Pro (2024) на чіпі M4 вийшло два нових аксесуари: Apple Pencil Pro з…

    07.05.2024

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024

    Google представила новий недорогий смартфон Pixel 8a

    Сьогодні, 7 травня, компанія Google нарешті представила доступний смартфон Pixel 8a зі свіжим дизайном, яскравими…

    07.05.2024

    Представлений Apple Pencil Pro – стілус для справжніх профі

    Компанія Apple представила новий стілус Apple Pencil Pro, який буде сумісний з новими iPad Pro…

    07.05.2024