Чи варто купувати смартфон Redmi Note 11 Pro 5G?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бренд Redmi вже давно став дуже популярним у світі. Він постійно випускає безліч моделей із чудовим співвідношенням ціни та якості. Всі телефони йдуть на ОС Android. Цього 2022 року вийшло чотири різні моделі. Всі вони мають початок назви з Redmi Note 11. Сьогодні йтиметься саме про Redmi Note 11 Pro 5G. Він має більш високу ціну в порівнянні з іншими телефонами, але також повинен мати кращі характеристики. Коштує він своїх грошей чи ні, сьогодні й поговоримо.

Поговоримо спочатку про найголовніше – програмне забезпечення. Ця модель смартфона на Android 11 з інтерфейсом MIUI 13. У цьому є свої плюси та мінуси. Сама робота досить швидка, можливо через частоту оновлення 120 Гц. Також є багато оновлень та функцій, які не можуть похвалитися деякими моделями. Для ігроманів теж є добрі новини, адже тут є спеціальний ігровий режим. З мінусів, це величезна кількість програм, автоматично завантажених на смартфон. Кому вони не потрібні, їх можна видалити.

Тепер поговоримо про процесор та акумулятор. Процесор коштує Snapdragon 695 5G. Він нормально справляється з усіма звичайними завданнями, але не потужний. Якщо на смартфоні виконувати якісь складні завдання або грати в потужні ігри, то можна помітити, як пристрій перегрівається і починає гірше працювати. З одного боку, це не дивно, тому що дана модель процесора не призначена для потужної роботи. Звичайно є свої плюси, такі як підтримка 5G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо акумулятора, то він тут трохи менше має ємність, ніж у попередніх моделях, але, незважаючи на це, батарея довго тримає заряд без додаткової підзарядки, а також дуже швидко відновлюється. 50 хвилин вистачає для повного заряду з нуля. Самі виробники прогнозували ще швидше відновлення, але й так це непоганий результат.

Наступним важливим елементом є камера, особливо для любителів збирати спогади. Вона тут справді розчаровує хоча б тим, що не відрізняється від старої моделі, а одна з них взагалі гірша. Таке практично ніколи не трапляється. Отже, головна камера на 108 Мп. Якщо використовувати на повну, то знімки будуть не зовсім хороші, а в нічний час взагалі неякісні. Тому краще фотографувати на 12 Мп. Тоді буде чітка картинка, гарна передача кольору, світло і баланс білого. Пам’ятайте, не від кількості мегапікселів залежить якість фото, а від їхнього розміру. Плюсом нічний режим та надширококутна камера на 8 Мп.

Відео взагалі розчарувало любителів цього бренду. Справа в тому, що камера дозволяє знімати як 1080р зі швидкістю 30 кадрів в секунду. Це найгірший результат, ніж у попередньої моделі. Швидше за все, у цьому винен процесор, але дозволяє робити найкращу якість, а виробники про це не подбали.

Наступне це екран та звук. Екран тут справді перевага. Він має розмір 6,67 дюйма, що досить багато. Крім цього показує хорошу чітку картинку з чудовим освітленням. Також дисплей має частоту оновлення 120 Гц, але не для всіх програм. Є такі, що не підтримують цю частоту. Користувач може сам за бажання встановити іншу частоту для збереження заряду, наприклад. Є кілька приємних несподіванок – стереозвуки та місце для навушників, хоча друге вже давно зникло з багатьох телефонів.

Стереозвук зазвичай присутній тільки в дорогих моделях, але виробник цим не знехтував і зробив його доступним у Redmi Note 11 Pro 5G. Якщо ви хочете послухати музику або відео в навушниках, то є для них гніздо. Це великий плюс.

Та й останнє – дизайн телефону. Він тут на любителя, з одного боку, різкі зрізи як у iPhone, це добре. А з іншого – матова задня панель та камери, одна з яких більше виступає за інші. Цей дизайн може і хороший, але став рік тому застарілим. Тому можна було вигадати щось інше. Також не всім підходить розмір, деякі вважають його завеликим для користування однією рукою. Добре, що виробники кладуть у кожну коробку чохол. Це стає невеликим бонусом.
Ціна на цю модель складе близько 400 $ (залежно від обсягу пам’яті).

Отже, у цьому смартфоні є багато плюсів та мінусів. З одного боку, є багато цікавих функцій, що відповідають ціні, а з іншого недоліки, які змушують сумніватися. Тому, перш ніж купити цю модель, слід порівняти її з іншими та оцінити усі можливості, а також порівняти ціни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.