Смартфони

Заміна iOS? Apple готує нову операційну систему для своїх пристроїв

Share

Apple готується до всесвітньої конференції розробників WWDC, яка пройде з 6 по 10 червня. За традицією, на ній компанія з Купертіно представить нові версії операційних систем для iPhone, iPad і Mac і, можливо, навіть якісь гаджети. Якщо про iOS і iPadOS вже щось відомо – нові віджети – то ось нової операційної системи точно ніхто не очікував. Новина про неї з’явилася як грім серед ясного неба і треба розібратися, що вона є. Поговоримо про зміни в iOS 16, про нову операційну систему від Apple і про те, для яких гаджетів вона призначена.

Що нового в iOS 16

Журналіст Марк Гурман, відомий своїми інсайдами про Apple, у своєму щотижневому розсиланні поділився невеликою інформацією про iOS 16 , яку представлять на WWDC 2022. Автор повідомляє, що iOS 16 (нині носить кодову назву Sydney) помітно відрізнятиметься від попередніх версій.

  • Нові функції програми «Здоров’я», а також відстеження самопочуття у watchOS 9;
  • Інтерактивні віджети;
  • Оновлена ​​багатозадачність у iPadOS;
  • Покращуться повідомлення в iOS.

Також серйозно прокачають функції контролю за здоров’ям і у watchOS 9 , яка, за чутками, носить кодову назву Kincaid. Apple Watch стануть ще розумнішими, хоч і, як і раніше, не замінять вам лікаря і, тим більше, медичного обладнання. При цьому, за повідомленнями Гурмана, глобальних змін у дизайні iOS 16 чекати не варто, зате будуть корисні функціональні нововведення: в iOS має статися довгоочікуване переосмислення віджетів, які стануть інтерактивними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ще чутки говорять про те, що Apple може уявити «великі» віджети, які не доведеться прокручувати. А ще в iPadOS 16 зміниться багатозадачний інтерфейс. Нагадаю, що в iPadOS 15 Apple змінила режим багатозадачності , що сподобалося далеко не всім користувачам. За словами інсайдера, високою є ймовірність того, що компанія виправить це в iPadOS 16.

Нова операційна система Apple

Журналіст Bloomberg також повідомляє, що Apple нарешті представить абсолютно нову операційну систему для своєї VR-гарнітури з кодовою назвою rOS. Правда, сам гаджет так і не покажуть, але те, що ОС для нього, схоже, існує, вселяє впевненість у заміні iPhone. До цього все обмежувалося лише чутками про окуляри віртуальної реальності Apple : ще взимку йшлося про те, що в 2022 році ми побачимо революційний продукт з Купертіно, але пізніше терміни зрушили на 2023 рік. Хоча, втім, кого це дивує.

Зате нові подробиці про Apple Glass можуть почати з’являтися вже після старту публічного тестування iOS 16: як правило, в операційній системі закладено безліч посилань до нових пристроїв, а важливі дані про нову rOS взагалі можуть з’явитися ще до виходу самих окулярів: аналітик говорить про те , Що бета-версії iOS 16 забиті подробицями про гарнітуру Apple та її взаємодію з iPhone.

Окуляри від Apple

Поки, на жаль, подробиць про VR-гарнітуру від Apple немає: можна орієнтуватися лише на те, що компанія планує замінити нею iPhone. У пристрої буде два 4K-дисплеї microLED для максимально реалістичного зображення, а будуть проводитися в кооперації з Sony. Також окуляри від Apple одразу стануть самостійним пристроєм і працюватимуть без прив’язки до iPhone. Що дивно, ті ж Apple Watch тільки згодом стали такими автономними. При цьому гаджет відразу стане потужнішим за iPad: у ньому повинні будуть використовуватися два процесори, порівнянних за продуктивністю з M1.

На відміну від доладного iPhone, з яким Apple, по правді кажучи, вже сильно затримується, VR-гарнітура – більш реалістичний продукт, виходу якого чекати точно варто. По-перше, віртуальна реальність – одна з головних фішок Apple, з якою вона працює останнім часом. Це і LiDAR в iPad, і інтерактивні програми з іграми, і численні стартапи та патенти, які є у компанії. По-друге, гарнітура — революційніший продукт, ніж черговий смартфон, якому користувачі вже перестали дивуватися. До того ж, орієнтуватися вже є на що – це й покійні Google Glass, і розумні окуляри Xiaomi , представлені восени.

Подробиць та чуток про iOS 16 та презентацію Apple в рамках WWDC стає все більше і більше. А чого ви чекаєте?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiOS
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024