Заміна iOS? Apple готує нову операційну систему для своїх пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple готується до всесвітньої конференції розробників WWDC, яка пройде з 6 по 10 червня. За традицією, на ній компанія з Купертіно представить нові версії операційних систем для iPhone, iPad і Mac і, можливо, навіть якісь гаджети. Якщо про iOS і iPadOS вже щось відомо – нові віджети – то ось нової операційної системи точно ніхто не очікував. Новина про неї з’явилася як грім серед ясного неба і треба розібратися, що вона є. Поговоримо про зміни в iOS 16, про нову операційну систему від Apple і про те, для яких гаджетів вона призначена.

Що нового в iOS 16

Журналіст Марк Гурман, відомий своїми інсайдами про Apple, у своєму щотижневому розсиланні поділився невеликою інформацією про iOS 16 , яку представлять на WWDC 2022. Автор повідомляє, що iOS 16 (нині носить кодову назву Sydney) помітно відрізнятиметься від попередніх версій.

  • Нові функції програми «Здоров’я», а також відстеження самопочуття у watchOS 9;
  • Інтерактивні віджети;
  • Оновлена ​​багатозадачність у iPadOS;
  • Покращуться повідомлення в iOS.

Також серйозно прокачають функції контролю за здоров’ям і у watchOS 9 , яка, за чутками, носить кодову назву Kincaid. Apple Watch стануть ще розумнішими, хоч і, як і раніше, не замінять вам лікаря і, тим більше, медичного обладнання. При цьому, за повідомленнями Гурмана, глобальних змін у дизайні iOS 16 чекати не варто, зате будуть корисні функціональні нововведення: в iOS має статися довгоочікуване переосмислення віджетів, які стануть інтерактивними.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ще чутки говорять про те, що Apple може уявити «великі» віджети, які не доведеться прокручувати. А ще в iPadOS 16 зміниться багатозадачний інтерфейс. Нагадаю, що в iPadOS 15 Apple змінила режим багатозадачності , що сподобалося далеко не всім користувачам. За словами інсайдера, високою є ймовірність того, що компанія виправить це в iPadOS 16.

Нова операційна система Apple

Журналіст Bloomberg також повідомляє, що Apple нарешті представить абсолютно нову операційну систему для своєї VR-гарнітури з кодовою назвою rOS. Правда, сам гаджет так і не покажуть, але те, що ОС для нього, схоже, існує, вселяє впевненість у заміні iPhone. До цього все обмежувалося лише чутками про окуляри віртуальної реальності Apple : ще взимку йшлося про те, що в 2022 році ми побачимо революційний продукт з Купертіно, але пізніше терміни зрушили на 2023 рік. Хоча, втім, кого це дивує.

Зате нові подробиці про Apple Glass можуть почати з’являтися вже після старту публічного тестування iOS 16: як правило, в операційній системі закладено безліч посилань до нових пристроїв, а важливі дані про нову rOS взагалі можуть з’явитися ще до виходу самих окулярів: аналітик говорить про те , Що бета-версії iOS 16 забиті подробицями про гарнітуру Apple та її взаємодію з iPhone.

Окуляри від Apple

Поки, на жаль, подробиць про VR-гарнітуру від Apple немає: можна орієнтуватися лише на те, що компанія планує замінити нею iPhone. У пристрої буде два 4K-дисплеї microLED для максимально реалістичного зображення, а будуть проводитися в кооперації з Sony. Також окуляри від Apple одразу стануть самостійним пристроєм і працюватимуть без прив’язки до iPhone. Що дивно, ті ж Apple Watch тільки згодом стали такими автономними. При цьому гаджет відразу стане потужнішим за iPad: у ньому повинні будуть використовуватися два процесори, порівнянних за продуктивністю з M1.

На відміну від доладного iPhone, з яким Apple, по правді кажучи, вже сильно затримується, VR-гарнітура – більш реалістичний продукт, виходу якого чекати точно варто. По-перше, віртуальна реальність – одна з головних фішок Apple, з якою вона працює останнім часом. Це і LiDAR в iPad, і інтерактивні програми з іграми, і численні стартапи та патенти, які є у компанії. По-друге, гарнітура — революційніший продукт, ніж черговий смартфон, якому користувачі вже перестали дивуватися. До того ж, орієнтуватися вже є на що – це й покійні Google Glass, і розумні окуляри Xiaomi , представлені восени.

Подробиць та чуток про iOS 16 та презентацію Apple в рамках WWDC стає все більше і більше. А чого ви чекаєте?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.