Старі Android смартфони отримали нову функцію безпеки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правило, більшість нових функцій набувають актуальні смартфони з останніми версіями мобільних ОС. Але бувають у цій практиці і винятки – недавно Google розширила можливості системи безпеки для старих пристроїв, що працюють під керуванням Android не старше шостої версії.

Користувачі часто встановлюють багато додатків, якими користуються іноді або ж зовсім забувають про них. Тим часом, мобільний софт зазвичай має дозволи на доступ до камери, контактів або особистих даних власника смартфона. Програми також можуть працювати у фоновому режимі, одержуючи доступ до конфіденційної інформації.

Восени 2021 року Google представила функцію, яка автоматично відкликає системні дозволи у софта, що рідко використовується. На той момент вона могла працювати тільки з Android 11 або свіжішими версіями операційної системи. Тепер активувати її можна і при використанні старих ревізій «зеленого робота» (6.0 і більше).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оскільки офіційні патчі для застарілих версій ОС вже не випускаються, увімкнути корисну функцію власникам старих смартфонів потрібно в установках сервісу Google Play Protect. Вона скидає дозволи на доступ до конфіденційних даних у програм, які не використовувалися кілька місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.