Apple більше не буде ремонтувати втрачені чи вкрадені iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Магазини та авторизовані постачальники послуг Apple тепер будуть отримувати повідомлення, якщо клієнт приніс для ремонту вкрадений або втрачений смартфон iPhone. Про це повідомляється у службовій записці компанії, з якою ознайомився ресурс MacRumors.

Повідомляється, що компанія зажадала, щоб магазини Apple Store та авторизовані майстерні не приймали смартфони для ремонту, якщо у внутрішніх системах MobileGenius або GSX апарат буде позначений як втрачений, вкрадений або придбаний шахрайським шляхом. Очевидно, тепер техслужба Apple перевірятимуть IMEI пристрої у реєстрі GSMA Device Registry, коли клієнт принесе його для ремонту.

GSMA Device Registry є глобальною базою даних, створеною для того, щоб клієнти могли повідомляти про крадіжку або втрату своїх пристроїв.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Передбачається, що цей захід стане стримуючим фактором для покупки пристрою, що був у використанні, адже він може виявитися викраденим. Втім, користувачі можуть просто звернутися до неавторизованої ремонтної майстерні, для якої не відіграє ролі, де було придбано цей пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.