Смартфони

Найцікавіші нові функції Android 12

Share

Нещодавно Google представив нові смартфони Pixel, а разом із ними – і нову версію операційної системи Android. На даний момент оновлення вже доступне для всіх смартфонів компанії, починаючи з Pixel 3. До кінця року оновитися до Android 12 зможуть деякі нові моделі Xiaomi, OnePlus, Oppo, Vivo, Realme і Samsung. Ось 12 основних фішок нової ОС.

Тема під колір шпалер

Завдяки вдосконаленим алгоритмам та дизайну Material You Android 12 вміє підлаштовувати кольори системної теми під колір обраних користувачем шпалер. Ви просто вибираєте будь-яку картинку для фону, а телефон сам робить так, щоб решта елементів з цією картинкою добре поєднувалися.

Нові віджети

Віджетів стане більше, вони будуть динамічнішими і налаштовуваними. Вже до кінця цього місяця Google планує додати до системи більше десяти нових варіантів віджетів для фірмових додатків компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поліпшена турбота про зір

Функція екранної лупи тепер працює трохи розумнішою. При збільшенні області екрана вікно лупи не перекриває іншу важливу інформацію, дозволяючи краще розуміти загальний контекст фрагмента. 

Ще одна корисна функція – Extra Dim. Вона дозволяє при роботі в темряві зменшувати яскравість дисплея нижче стандартного мінімуму, щоб очам користувача було комфортніше. 

Індикація для приватності

У рядку стану відображаються індикатори, що сигналізують про те, що якась програма в даний момент використовує мікрофон або камеру. 

Доступ до камери або мікрофона для програм можна заборонити за допомогою перемикачів у швидкому налаштуванні.

Зразкове розташування

В даний момент при передачі розташування смартфон видає вашу точну геолокацію з точністю до метра. У новій версії ОС з’явиться можливість штучно занизити точність даних. У цьому випадку буде передаватись ваше приблизне розташування. Наприклад, не конкретний будинок, а населений пункт загалом. 

Відстеження конфіденційності

Нова панель конфіденційності зберігає інформацію про всі програми, які намагалися звертатися до камери або мікрофона, або збирати дані про вашу геолокацію за останні 24 години.

Bluetooth без геолокації

Тепер підключати пристрої Bluetooth можна буде без розкриття своїх геоданих.

Очищення даних додатків, що не використовуються.

Якщо ви довго не користуєтеся будь-якою програмою, система може автоматично видалити частину його кешованих файлів, щоб звільнити більше пам’яті. Це не повне видалення програми, а своєрідне “розвантаження”. Файли будуть автоматично відновлені, якщо програма знову знадобиться.

Довгі скріншоти

Тепер ви зможете робити цілісні скріншоти довгих веб-сторінок та документів, які повністю не розміщуються на екрані.

Запуск частково завантажених програм

Багато сучасних мобільних ігор займають досить багато місця, а їх скачування та встановлення може тривати десятки хвилин. Тепер не обов’язково чекати повної установки, щоб почати працювати з програмою. Щоправда, ця функція працюватиме не з усіма програмами, а лише з тими, розробники яких передбачили таку можливість.

Передача пароля Wi-Fi 

Функція Nearby Share дозволяє швидко поділитися паролем від підключеного Wi-Fi з іншими смартфонами поблизу. 

Зручне перенесення даних

Тепер для перенесення всіх даних користувача з одного смартфона на інший достатньо з’єднати пристрої по Wi-Fi. Для перенесення даних з iPhone потрібен кабель. Функція корисна, якщо ви купили новий смартфон і хочете швидко перенести дані зі старого апарата.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024

    Як менше користуватися смартфоном: у вчених є відповідь

    Дослідження університету Мічігану показує, що утруднення функцій прокручування і натискання на екрані телефону на 16%…

    15.05.2024

    Чому Apple та Samsung не поспішають впроваджувати швидку зарядку

    У світі технологій, що постійно розвивається, для смартфонів дебати навколо швидкої зарядки посіли центральне місце,…

    15.05.2024