Експерти розповіли, які програми слід видалити зі смартфона під час війни

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Під час активних бойових дій власникам смартфонів слід дотримуватися кількох простих правил. Це дозволить убезпечити мобільний пристрій від злому. Експерти у сфері кібернетичної безпеки пояснили, на що слід звернути увагу.

Реклама

Незважаючи на бойові дії, які проводяться в країні з 24 лютого, шахраї продовжують викрадати дані в українських користувачів. Вони використовуються ними у злочинних цілях. За наявності телефонного номера зловмисники можуть отримати доступ до соціальних мереж, щоб спілкуватися з близькими контактами від імені власника зламаного облікового запису.

Поряд із цим, вони можуть переглядати листування у месенджерах. У воєнний час експерти не рекомендують ділитися відомостями про місцезнаходження через месенджери.

Слід видалити з пам’яті смартфона всі програми, які не використовуються. Кібершахраї можуть використовувати їх для отримання доступу до смартфона жертви. Крім того, на час війни експерти рекомендують відмовитися від біометричної ідентифікації. Для захисту доступу до пристрою краще використовувати звичайний пароль. Від Face ID необхідно відмовитись.

Незайвим буде зробити бекап всіх даних, що зберігаються на смартфоні. Його краще зберігати у запароленому архіві у «хмарі». У разі втрати смартфона необхідно негайно зв’язатися зі службою підтримки мобільного оператора з метою блокування SIM-картки.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоprostomob.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ