Інсайдер: не всі моделі iPhone 14 отримають новий процесор

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Галузевий аналітик Мін-Чі Куо опублікував нову інформацію про серію смартфонів iPhone 14. Він стверджує, що цього року Apple відмовиться від традиційного апгрейду SoC для всієї лінійки – частина апаратів збереже торішнє залізо.

За заявою Куо, новим флагманським чіпом A16 буде оснащено лише старші моделі майбутньої серії: 6,1-дюймовий iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro‌ Max з діагоналлю дисплея 6,7 дюйма. У свою чергу, моделям iPhone 14 та iPhone 14 Max з аналогічними розмірами екранів дістанеться мобільна платформа Apple A15 Bionic – така сама, як у всіх представників лінійки iPhone 13.

Крім того, аналітик стверджує, що всі чотири майбутні новинки отримають однаковий обсяг оперативної пам’яті 6 ГБ. При цьому базові модифікації будуть обладнані модулями LPDDR4X, а Pro-версії – у півтора рази швидшими чіпами LPDDR5 з високою енергоефективністю. Такі апаратні відмінності, ймовірно, дозволять компанії провести більш чіткий кордон між стандартними і старшими моделями iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інші специфікації майбутніх новинок, зокрема конфігурації камер, інсайдер не повідомляє. Анонс чергової лінійки смартфонів Apple очікується у вересні цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.