Які смартфони на Android купити замість iPhone SE 3

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Apple представила оновлену версію свого бюджетного смартфона iPhone SE 3. Чесно кажучи, мова не повертається називати цей iPhone бюджетним: навіть у США він додав у ціні, а в перекладі на російські ціни взагалі став непідйомним. Новий SE далекий від класичного бюджетника на Android: хоч форм-фактор і залишився колишнім, смартфон має неймовірну потужність, а також нові фішки більш преміального iPhone 13. Samsung знову спробує вплутатися в боротьбу з Apple і випустить відразу кілька конкурентів. Чи вийде? Питання відкрите. Розповідаємо, які смартфони випустить Samsung і чому iPhone SE має змінитись.

Новий iPhone SE 2022

Як і належить, задовго до виходу iPhone SE 3 стало з’являтися безліч чуток та припущень: експерти вважали, що бюджетний iPhone має стати безрамковим, інші були впевнені, що він стане схожим на Plus-версію. Деякі припускали, що Apple залишить у продажу iPhone SE 2020. У результаті нічого з цього не збулося, а сама новинка не викликала будь-яких емоцій у користувачів. Напевно, це перший випадок коли новий iPhone зустріли так холодно. Тим не менш, похвалитися йому є чимось.

  • Новий чіп А15 Bionic з покращеною енергоефективністю, за рахунок чого виріс час автономної роботи. Точних даних Apple не надала, але на сайті в порівнянні товарів можна помітити, що iPhone SE 3 став працювати на 2 години довше під час перегляду відео, ніж iPhone SE 2020.
  • Apple залишила колишні модулі камер, але змогла їх прокачати за рахунок нейромереж та машинного навчання. Так новий iPhone отримав функцію Deep Fusion , яка збільшує деталізацію фотографій, а ще нові фотографічні стилі та Smart HDR 4 .

По суті, недорогий iPhone став ще й найдоступнішим камерофоном. Щоправда, залишаються питання щодо часу автономної роботи — це його слабке місце вже не перший рік. Чим відповість Samsung?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Який недорогий Samsung вибрати

Незважаючи на те, що багато власників Android-смартфонів упереджено ставляться до пристроїв Apple, iPhone SE викликає у людей найменше негативу. Переважно, звичайно ж, через ціну. Samsung вже не перший рік намагається нав’язати конкуренцію недорогому iPhone – зробить це і 2022 року. Цікаво, що протистоятиме iPhone SE 3 відразу чотири Samsung Galaxy. Серед них: Galaxy A73, Galaxy A53, Galaxy A33 та Galaxy A23.

Повідомляється, що найдорожчим стане А73: він отримає Snapdragon 750G, AMOLED-дисплей на 6,7 дюйми з частотою оновлення 120 Гц, камеру 108 Мп і навіть швидку зарядку на 25 Вт. Також смартфон підтримуватиме 5G, щоб нічим не поступатись iPhone SE, і навіть, ймовірно, карти пам’яті MicroSD. Очікується, що новинки надійдуть у продаж в середині березня, тобто рівно в той же момент, що і iPhone SE 3.

Samsung проти Apple

Враховуючи те, що за підсумками 2021 року найпопулярнішими смартфонами виявилися чотири iPhone і всього лише один Samsung A12, є всі шанси, що Samsung вдасться нав’язати конкуренцію новому iPhone SE 3. Це пов’язано з декількома причинами.

  • iPhone SE 3 подорожчав на цілих 30 доларів (ціна 399 дол.) в американському роздробі. Підвищення ціни обурило покупців у всьому світі, адже смартфон не отримав потужних оновлень.
  • Новий смартфон від Apple не тільки не отримав апаратних оновлень, крім нового А15 Bionic, але й у мінімальній комплектації, як і раніше, має всього 64 Гб пам’яті. Це непристойно невеликий обсяг пам’яті в 2022 році: навіть лінійка iPhone 13 отримала 128 Гб у базі, зберігши колишню ціну.
  • Apple зняла з виробництва iPhone SE 2020 , який у нинішніх економічних реаліях міг би стати чудовим економ-варіантом для багатьох ринків. Наприклад, для Індії та інших країн Азії. Це чудовий шанс для Samsung зміцнити позиції.

Насправді передбачуваний Samsung Galaxy A73 хоч і матиме передтоповий процесор Snapdragon 750G, покупці, швидше, віддадуть перевагу саме його, хоч А15 Bionic і поза конкуренцією. Погодьтеся, сучасний дизайн, потужна камера з чотирьох модулів, MicroSD та великий AMOLED-екран набагато привабливіший, ніж iPhone SE з дизайном п’ятирічної давності та маленьким IPS-екраном.

Крім того, новинки від Samsung тепер будуть отримувати поновлення протягом 4 років, а сама компанія не приховує того, що хоче зосередитися на випуску недорогих гаджетів. Як ми знаємо, у компанії рік у рік це виходить все краще і краще. Так що, у наступному поколінні iPhone SE Apple доведеться сильно постаратися – фокуси з компактним смартфоном у корпусі iPhone 8 більше не прокотять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.