Головна Смартфони Samsung запатентувала найдивніший телефон у світі

Samsung запатентувала найдивніший телефон у світі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відразу зазначимо, що наявність патенту не говорить про те, що телефон з’явиться. І не те, що найближчим часом, а загалом. Це скоріше незвичайна ідея, яку виробник намагається закріпити за собою. Далі чи він сам наважиться його випустити, чи запрацює на тому, що це зробить хтось інший. Ось і тепер у нас є дуже незвичайний пристрій, який цілком тягне на звання найдивнішого телефону у світі. Ми тільки відійшли від LG Wing, як Samsung пішла ще далі і запатентувала новий складний телефон, який виглядає як помилка фрезерувальника. А може, ми просто щось не розуміємо і цей телефон геніальний?

Новий патент Samsung

Сказати, що патент досить дивний нічого не сказати. LetsGoDigital і Concept Creator представляють новий L-подібний смартфон корейського виробника смартфонів у вигляді рендерів. В отриманому корейською компанією патент використовується складний дисплей, який відкривається вбік. Але складається він не всередину, як у Galaxy Z Fold 3, а назовні, як у першого Huawei Mate X. Виходить, що екран обертає смартфон і в складеному стані може відображати інформацію з двох сторін.

Виникає логічне запитання: для чого це потрібно і що з цим робити? Функції, які можна покласти на такий пристрій, повертають нас до LG Wing. Додатковий дисплей Wing, який при відкритті надавав телефону Т-подібну форму з одним вертикальним та одним горизонтальним дисплеями, дозволяв виводити більше інформації, у тому числі даючи користувачеві щось подібне до режиму багатовіконності. Водночас так було зручно дивитися відео та грати в деякі ігри.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цей невипущений пристрій Samsung можна використовувати, тримаючи його вертикально або боком, при цьому ”створка” допоміжного дисплея відкривалася вліво або вгору/вниз відповідно.

Патент мало говорить про новий пристрій, крім загальної думки.

Незвичайний складний телефон

Оскільки екран складається назад, ця частина дисплея потенційно може використовуватись як видошукач для основної камери в режимі селфі. Точної інформації про цю камеру, природно, немає, але за зображеннями можна дійти невтішного висновку, що такий варіант використання мається на увазі.

Інші деталі, згадані в патенті, включають акумулятор, що складається з двох частин, і те, що складний дисплей буде зроблений із Samsung UTG (Ultra Thin Glass), того ж захисного шару, який використовується Samsung Galaxy Z Fold 3 і Z Flip 3.

Однією з проблем з таким дизайном було б поєднання складаного шарніра всередині пристрою з екраном, що обертається навколо нього. Samsung раніше не робила петлі, що складаються назовні. Крім того, петля повинна займати місце, можливо, причина установки акумулятора з двома батареями. Те саме місце, яке навіть для батарей майже не залишається.

Чому запатентовані телефони так і не виходять

Технологічні компанії часто реєструють патенти на пристрої, які ніколи не надходять у виробництво. Поки невідомо, чи випустить Samsung колись смартфон з L-подібним дизайном , але виглядає він дуже цікаво. Або дико. Або і те, й інше.

З іншого боку, ми колись дивилися на концепти звичайних складних телефонів, які зараз вже мало кого дивують. Головне розуміти, що будь-який новий пристрій повинен довести свою надійність і корисність.

Чи купить хтось незвичайний телефон

Без сумніву, хтось купить собі такий телефон, якщо він вийде. Ось тільки таких людей буде дуже мало, і робити заради них щось таке нестандартне було б нелогічно. Не треба ще й забувати про те, що одна справа – придумати телефон, і зовсім інша – пояснити покупцеві, навіщо він йому потрібний.

Зібравши все це воєдино, ми розуміємо, що поява комерційної моделі такого виду малоймовірна, але було б цікаво подивитися, як це виглядало б насправді. Адже 15-20 років тому було стільки сміливих експериментів, що буквально очі розбігалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: