Смартфони

Чому не варто купувати смартфони Galaxy A

Share

Яка лінійка смартфонів Samsung є найбільш продаваною? Ні, не флагманська Galaxy S, а середньобюджетна Galaxy A. Причому популярністю користуються в основному три моделі – Galaxy A3X, A5X і A7X. Я спеціально ставлю X на місці другої цифри, тому що вона щороку змінюється, як виходять нові моделі. Вони недорогі, дуже привабливі зовні і, що найголовніше, досить добре оснащені з технічного погляду. Їхні дисплеї та камери взагалі можна вважати одними з найкращих у своїй ціновій категорії. Але є причина, через яку ці апарати купувати категорично не варто.

Незважаючи на непогані характеристики смартфони лінійки Galaxy A надзвичайно нестабільні. Ні, не йдеться про вильоти додатків або проблеми з доставкою повідомлень. Йдеться про працездатність прошивки, яка в якийсь момент починає дуже гальмувати, позбавляючи вас радості від використання.

Чи варто купувати Galaxy A52

Насправді уповільнення не відразу. Спочатку смартфон — будь-який, що відноситься до лінійки Galaxy A — працює не просто непогано, а, я б сказав, швидко. Він без зволікань реагує на дотики, досить жваво розпізнає відбиток пальця своїм оптичним сканером, за частки секунди відкриває програми і взагалі почувається в будь-яких завданнях просто чудово.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте згодом швидкодія починає згасати. Причому проявляється це у рядових завданнях на кшталт переміщень по інтерфейсу чи швидкості запуску додатків. Уповільнення починають проявляти себе в критичних сценаріях: при розпізнаванні відбитків пальців, що смартфони Galaxy A часто просто відмовляються це робити, при прогортанні веб-сторінок та іншого контенту зображення може завмирати або демонструвати ефект «желе».

Звідки ми це знаємо? Ну, по-перше, Galaxy A51 користувалася моя дружина, яка спочатку раділа своєму смартфону, а потім також завзято його зненавиділа. Причому зненавиділа з кількох підстав: апарат кілька разів не дозволив оплатити покупку через Samsung Pay, коли це було вкрай необхідно, геть-чисто перестав розпізнавати відбитки пальців і просто став зависати в браузері або інших додатках.

Можна було подумати, що в Galaxy A52 інженери Samsung виправили всі недоліки моделі попереднього покоління, але це виявилося не так. Багато хто скаржиться на проблеми в роботі смартфонів Samsung, які починаються через деякий час після початку експлуатації та буквально блокують можливість нормального використання.

Відгуки про Galaxy A52

Новий Galaxy A52 дуже гальмує. Як із цим можна щось зробити, щоб він так не гальмував? Підкажіть будь ласка!.

Купив Galaxy A52, скористався тиждень і зрозумів, що це зовсім інший смартфон. Я купував швидкий і маневрений апарат, який тепер перетворився на щось глючне.

Та сама історія, тільки у мене Galaxy A51. Сканер відбитків використати майже перестав, тому що він не працює, інтернет стало не погортати через лаги. Залишається тільки ТікТок та Інста.

Адже це не поодинокі коментарі. Таких відгуків у всьому інтернеті ціла маса. Люди дуже розчаровуються в смартфонах Galaxy A, причому в більшості випадків це відбувається не відразу. Адже якби апарат почав глючити прямо в магазині, його ніхто не купив би. Але він починає гальмувати після часу, коли вже нічого не можна зробити.

Samsung ігнорує цю ситуацію, рекомендуючи користувачам, які зіткнулися з лагами, почистити кеш, оновитись на нову версію ОС або просто перезавантажити свій смартфон. Але ж всі розуміють, що це не працює, хоча проблема явно має програмний характер. Тобто Samsung цілком може розібратися в цьому і все виправити, але ні чистка кешу, ні регулярні оновлення ситуацію не виправляють.

Можливо, Samsung робить круті флагмани, які протягом усього терміну служби працюють так само, як і одразу після покупки. Однак із бюджетними апаратами нічого подібного не відбувається. Вони починають гальмувати через кілька місяців, перетворюючись, як дуже точно висловився наш читач, щось таке, яким просто неможливо користуватися. Отже, треба переходити на щось інше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024