Apple вигадала, як збільшити час автономної роботи смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними тайванського сайту новин Economic Daily News , компанія Apple замовила у компанії Qualcomm виробництво модемів Snapdragon X65 для лінійки iPhone 14. Ці модеми будуть вироблятися на заводі TSMC за 6-нанометровою технологією, перехід до якої цей вендор анонсував роком раніше.

Ці модеми зв’язку мають підтримку 5G в діапазонах sub-6GHz і mmWave, а також Wi-Fi 6E. Завдяки використанню вдосконаленого техпроцесу, вони більш мініатюрні та споживають менше енергії, що дозволить збільшити час автономної роботи пристроїв. Економія на габаритах чіпа звільнить простір усередині корпусу, завдяки чому Apple зможе встановити більш ємний акумулятор.

Виробництвом модему Snapdragon X60, що використовується в минулорічних моделях iPhone, займається Samsung, проте ця компанія ще не освоїла 6-нанометровий техпроцес при складанні подібних чіпів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Snapdragon X65 – перший у світі 10-гігабітний 5G-модем, створений спеціально для мобільних пристроїв. Він підтримує всі актуальні стандарти стільникового зв’язку, у тому числі ті, що використовуються у мережах 5G у різних країнах світу. У 2023 році Apple планує відмовитися від послуг Qualcomm і самостійно розроблятиме модеми для своїх гаджетів (хоча виробляти їх, ймовірно, буде все та ж тайваньська компанія TSMC).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.