Який Samsung Galaxy купити у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Трохи більше тижня тому Samsung нарешті представила довгоочікувану новинку – новий Galaxy S22 . Флагмани стали ще кращими, отримали оновлення дисплеїв, камер і процесора. Тим складніше стало вибирати новий смартфон Samsung: зараз існує відразу кілька класних моделей, які можна придбати. Пропоную вибрати між найкрутішими моделями (бюджетники – не в рахунок) Samsung Galaxy S21, S21 FE та S22: зважимо всі плюси та мінуси, щоб зрозуміти, який із цих смартфонів – найбільш практична покупка у 2022 році.

Чи варто купувати Samsung S21 FE

Смартфон виявився, мабуть, найдовгоочікуванішим серед шанувальників Samsung: довгий час користувачі сперечалися, вийде він чи ні, а різні джерела підливали олії у вогонь. Модель Fan Edition затримувалася, але все-таки побачила світ. І це добре.

Модель отримала актуальний Snapdragon 888 5G з вісьмома ядрами процесора і Android 11 за замовчуванням. Крім того, смартфон чудовий тим, що в нього вбудували Dynamic AMOLED 2X. Діагональ дисплея становить 6,41 дюйма, а частота оновлення – 120 Гц. Основна камера в смартфоні 12 Мп, 12 (ширококутна) та 8 (телефото). Фронтальна камера – цілих 32 Мп. Місткість акумулятора – 4500 мА * год, підтримується швидка зарядка на 25 Вт. Смартфон має той самий дизайн, що і базовий Galaxy S21, а завдяки розміру знаходиться між S21 та S21+.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що зрештою? Відмінний смартфон, який можна порівняти за вартістю та класом з iPhone 11 і навіть базовим S21. Проблема в тому, що з виходом моделі компанія трохи затягнула. Якщо шукаєте Samsung Galaxy, на який можна оновитись і не переплатити, то сміливо беріть.

Чи варто купувати Samsung S21

Якщо S21 FE – хороший стартовий варіант для тих, хто ще не мав досвіду з Samsung Galaxy, то кому потрібен S21? Ми вже не раз наголошували на тому, що флагмани минулих років — ідеальне вкладення коштів . Але, здається, не цього разу. На даний момент Samsung Galaxy S21 – гідний варіант для тих, хто шукає заміну. Так, слабший акумулятор, менше екран (6,2 дюйма), а відмінностей у продуктивності Exynos 2100 практично немає в порівнянні зі Snapdragon 888.

Напевно, за винятком «важких» ігор, у яких Snapdragon набагато стабільніший. При цьому на S21 зможете знімати відео в 8К . Є відмінності в роботі камер: наприклад, фронталка все ж таки краще знімає, тримає стабілізацію у S21. На виході маємо, що смартфони практично ідентичні. Величезна перевага Galaxy S21 – він трохи компактніший. Різниця у вартості між S21 FE та S21 становить близько декілька тисяч гривень за мінімальну комплектацію. Чи є сенс переплачувати? Вирішувати вам.

Новий Samsung Galaxy S22

Продовжуємо тему компактних смартфонів. Новинка від Samsung – найкраще, що змогли видати у корейській компанії. Діагональ дисплея всього 6,1 дюйма менше, ніж у S21. А ще корпус вийшов коротшим і вже. Великий плюс – тонкі рамки навколо дисплея. Крім того, дисплей вийшов яскравішим (1500 проти 1300 ніт пікової потужності).

У новому S22 основна камера – цілих 50 Мп, що помітно більше за об’єктив попередника. Завезли трохи потужності в новому Exynos 2200 — він став ще швидше і енергоефективнішим за обох смартфонів, про які ми розповіли вище.

До поганих новин: батарея зменшилася на 300 мА * год (3700 мА * год). Але не все так погано: Samsung розуміється в енергоефективності, тому, швидше за все, новинка працюватиме стільки ж, скільки торішня версія. Обидва смартфони можна зарядити швидкою зарядкою на 25 Вт.

Який Самсунг купити в 2022 році

Ціна – мабуть, один із найважливіших моментів при виборі смартфона. Samsung Galaxy S21 FE – по суті той же S21 за винятком деяких показників і нічим не гірший за нього. І коштує дешевше22 тисячі гривень. Є відчуття, що якщо оновлюватися з стародавнішого смартфона, то саме на S21 FE. Samsung Galaxy S22 – найтоповіший із трьох моделей, який можна сміливо брати, якщо попередні моделі викликають сумніви.

Відмінна покупка, але не прямо зараз: зачекайте кілька місяців і зможете урвати його за зниженою ціною. До речі, навіть покупка смартфона зараз – не найгірший варіант. На офіційному сайті Samsung у подарунок із новим S22 пропонують фірмові TWS-навушники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.