Ці смартфони продавалися із вірусами. Можливо, ваш теж у списку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вірити одному з ресурсів, який пропонує нелегальні послуги, кількість таких смартфонів – понад 116 тисяч. Вірус дозволяє використовувати пристрої, пропонуючи нелегальні послуги, які вимагають підтвердження СМС-повідомлень.

Як це працює? Існує безліч джерел, які пропонують реєструватися в каршерингу за допомогою лівих акаунтів. Якщо станеться ДТП, то відповідатиме за це реальний власник телефону, за допомогою якого проходила реєстрація. На щастя, компанії звернули увагу на проблему та подібні випадки практично зникли.

Trend Micro визначили кілька заражених брендів. До них відносяться: ZTE (Blade 3), MiOne (P1, R5, R3, Hero 5), Meizu (V8), Huawei (Mate 20 Pro, P9, P20 Pro), Honor (5X KIW-TL100 та інші). Передбачається, що таке відбувається через недостатній контроль на виробництві. Виробництво пристроїв та розробка прошивок виконується різними компаніями. На стадії встановлення софту досить просто впровадити вірус, і вся партія смартфонів буде заражена.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви сумніваєтеся у «чистоті» свого смартфона, зверніть увагу на незнайомі СМС. Якщо надходило повідомлення про повідомлення, але його неможливо знайти у списку вхідних, варто замислитися. Також ознакою вірусу може бути підозріла активність інтернет-трафіку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.