Ви заряджали iPhone неправильно: як зберегти батарею

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На “життя” батареї смартфона може впливати температура та навіть матеріал чохла. Щоб акумулятор iPhone прослужив довше, варто дотримуватись кількох правил.

На сайті Apple надали корисні поради, які допоможуть продовжити термін служби вашого телефону. Для початку у компанії рекомендують регулярно оновлювати операційну систему.

Знімайте чохли під час заряджання

В Apple кажуть, що зняття деяких чохлів із iPhone перед заряджанням може допомогти зберегти його акумулятор у робочому стані. Це пов’язано з тим, що окремі матеріали чохлів виділяють надмірне тепло, що може вплинути на акумулятор.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уникайте екстремальних температур

Екстремальні температури можуть спричинити серйозні проблеми зі смартфонами. “Низькі або високі температури можуть призвести до зміни поведінки пристрою”, – пояснюють в Apple.

За словами представників технологічного гіганта, ідеальна температура для зберігання iPhone становить від 16 до 22 градусів за Цельсієм.

Нижчі температури можуть призвести до скорочення терміну служби батареї. Але більш високі температури можуть зіпсувати батарею.

Також не залишайте пристрій у машині в спекотний день або під прямим сонячним промінням на тривалий час.

Крім того, якщо ви відчуваєте, що ваш телефон нагрівається, припиніть користуватися ним або навіть вимкніть.

Уникайте використання потужних програм протягом тривалого часу. Це особливо важливо для геймерів, тому що програми для відеоігор з високою інтенсивністю можуть призвести до швидкого нагрівання процесора телефону.

Не забувайте про енергоощадний режим

Режим енергозбереження вимкне деякі енергоємні функції телефону. Це може означати, що деякі програми, інструменти та функції на вашому телефоні більше не працюватимуть, принаймні, тимчасово.

“Коли режим енергозбереження увімкнено, ваш iPhone буде працювати довше, перш ніж вам потрібно його зарядити, але для оновлення або завершення деяких функцій може знадобитися більше часу”, – пояснюють в Apple.

Встановіть автояскравість

Чим яскравіший екран вашого телефону, тим швидше розряджається батарея. Тому розгляньте можливість увімкнення функції Apple Auto-Brightness, яка регулюватиме яскравість дисплея в залежності від навколишнього освітлення, де б ви не перебували.

Це може значно збільшити термін служби акумулятора з часом і є зручним способом автоматичного підтримання яскравості на потрібному рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.