Головна Смартфони Чим старі смартфони Samsung кращі за нові Xiaomi

Чим старі смартфони Samsung кращі за нові Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи можливо, щоб старий смартфон на Android , якому ось-ось стукне 2 роки, був у чомусь кращим за новий? Ну, якщо порівнювати апарати з топового сегмента, то малоймовірно, якщо тільки один з них не є якоюсь ексклюзивною версією в корпусі з титану або не оснащений відразу 10 камерами. Зрештою, яким би крутим не було минуло- або тим більше позаминулого флагману, нова модель гарантовано буде і виглядати сучасніше, і продуктивність видаватиме вищу, а працюватиме вона на більш новій версії ОС. Але, як з’ясувалося, це завжди так.

Торішні флагмани Samsung з лінійок Galaxy S та Galaxy Note вже почали оновлюватися до Android 12. Поширення апдейта ще тільки почалося, тому його отримали далеко не всі користувачі. Проте факт залишається фактом – перші щасливчики вже змогли оновитись та оцінити нові функції нової версії ОС. А ось флагманам Xiaomi 2021 пощастило куди менше, тому що вони, як і раніше, працюють на Android 11.

Чому Xiaomi не оновлюється

Незважаючи на те, що Xiaomi Mi 11, Mi 11T та інші апарати Xiaomi 11-ї серії відносяться до 2021 модельного року, вони все ще працюють на MIUI 12.5 , в основі якої лежить Android 11. Причина події до банальності проста і полягає в тому, що Xiaomi банально не встигла підготувати MIUI 13 до релізу одночасно зі своїм новим смартфоном.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо памятаєте, влітку Xiaomi оголосила про перевипуск MIUI 12.5 з індексом Enhanced. Запуск ремастера був продиктований проблемами у вихідній версії прошивки, яка була буквально переповнена всілякими багами та недоробками. Тому, замість представити публіці MIUI 13, китайці вдруге випустили MIUI 12.5 .

Оновлена ​​версія MIUI пропонувала виправлення більшості відомих користувачам проблем, а також відчутно підвищувала стабільність роботи сумісних пристроїв та їхню швидкодію. А щоб нічого не зіпсувати наступним оновленням, розробникам довелося частково переробити MIUI 13, врахувавши всі зміни MIUI 12.5 Enhanced , через що реліз повноцінного оновлення дещо затримався.

Втім, вже зараз, як ми можемо бачити, роботи над MIUI 13 добігли кінця, і розробникам залишилося додати кілька незначних штрихів. Однак цього року чекати на реліз вже не має сенсу. Оновлення вийде лише у січні, та й то у вигляді бета-версії. Отже, фактично запуск фінальної версії може відбутися навіть пізніше. Адже Samsung на той час планує почати оновлювати навіть бюджетні смартфони.

Які смартфони Xiaomi отримають MIUI 13

Насамперед, будуть новляться саме ті флагмани 11-ї серії, а потім і всі інші в порядку черги:

  • Xiaomi Mi 11
  • Xiaomi Mi 11T
  • Xiaomi Mi 11T Pro
  • Xiaomi Mi 11X
  • Xiaomi Mi 11X Pro
  • Xiaomi Mi 11i
  • Xiaomi Mi 11 Ultra
  • Xiaomi Mi 11 Lite 4G
  • Xiaomi Mi 11 Lite 5G
  • Xiaomi Mix 4
  • Redmi K40
  • Redmi K40 Pro

Поки що список не виглядає багатим, але очевидно, що оновлення зрештою дістанеться майже всіх смартфонів, що вийшли після 2020 року. Інша розмова, що поки Xiaomi добереться до флагманів минулого року, Samsung вже оновить старі моделі з бюджетного цінового сегменту. Тому сумнівів у тому, що корейці перевершують китайців на терені оновлення, немає і бути не може.

Адже ми ще не згадали про те, що Samsung тепер оновлює більшу частину всіх своїх смартфонів не по 2, а по 3 роки. Таким чином, Android 12 отримають навіть смартфони, що вийшли в 2019 році. Це дуже круто, тому що до них входить ряд досить популярних моделей. Тут вам і Galaxy S10 та Galaxy A50. Свого часу вони були надзвичайно популярними, і їх користувачі будуть раді, що виробник не кинув їх напризволяще.

У Xiaomi такого правила немає не тільки для бюджетних смартфонів, а й для абсолютної більшості флагманських моделей. Щоб не надто відставати від Samsung, китайці оголосили, що оновлюватимуть по 3 роки тільки Xiaomi Mi 11T і 11T Pro, а всі інші апарати, як і раніше, отримуватимуть апдейти Android лише протягом двох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: