Названо найбільш дешевший і потужний Android-смартфон 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мені завжди дуже подобалися смартфони Xiaomi, доки китайці не вирішили зіграти в Apple і не почали робити апарати у ціну флагманських iPhone. Безумовно, з погляду технічного оснащення причепитися до них практично неможливо. Але купити, особливо без кредиту або розстрочки, було досить проблематично. Тому я почав звертати увагу на смартфони інших брендів. На щастя, далеко ходити не довелося, тому що у Redmi — суббренду Xiaomi — якраз є суперкруті пропозиції.

Незважаючи на те, що Redmi робить досить привабливі з точки зору ціни та характеристик пристрою, новий Redmi K50 Gaming – це зовсім інша розмова. Просунутий технічно, красивий зовні і, що найголовніше, недорогий. Про нього і поговоримо.

Характеристики Redmi K50 Gaming

Із назви ясно, що Redmi K50 Gaming – це ігровий смартфон. Тому і залізо у нього відповідне:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Процесор – Snapdragon 8 Gen 1
  • Дисплей – 6,7 дюйма, AMOLED, 120 Гц
  • Пам’ять – 8/128, 12/128, 12/256 ГБ
  • Камера – 64/8/2 Мп + 20 Мп (селфі)
  • Акумулятор – 4700 мА * год
  • Потужність заряджання – 120 Вт (від 0 до 100% – за 17 хвилин)
  • Платформа – MIUI 13 (Android 12)

Здається, що у нас звичайний флагман на Android 2022 модельного року. Але це не так.

  • По-перше, Redmi K50 Gaming – це реально просунутий апарат із прокачаною начинкою. Незважаючи на те, що залізо у нього ідентичне іншим смартфонам з того ж сегмента, він оснащується просунутою системою рідинного охолодження. Вона дозволяє його процесору довше залишатися холодним, а отже, довше працювати на максимальних обертах. Таким чином підсумкова продуктивність фактично виявляється вищою, ніж у аналогів.
  • По-друге, Redmi K50 Gaming реально гарний. Ну, принаймні мені подобаються дві версії: це бірюзовий і Mercedes F1. Перша просто виглядає дуже незвично і привабливо, а друга — своя окрема історія. Redmi запартнерилися з німецьким автоконцерном та спільно зробили просто суперський дизайн для свого смартфона. Особливо мені подобаються небесно-блакитні зигзаги по краях та логотип Mercedes.
  • По-третє, Redmi K50 Gaming – це один із найдешевших флагманів на Snapdragon 8 Gen 1. Це не тільки означає, що смартфон буде потужним, але й збереже актуальність протягом тривалого часу. Xiaomi підтримуватиме його протягом 4 років, так що, якщо ви шукали смартфон, яким можна буде користуватися якомога довше, це ваш вибір. Тому що йому світить щонайменше 3 нові версії Android, а на четвертий рік — кілька оновлень безпеки.

Чи варто купувати Redmi K50 Gaming

Однозначно вартує. Тільки брати рекомендую наймолодшу версію. Незважаючи на те, що дизайн у стилістиці Мерседес пропонує тільки найбільш топова конфігурація, переплачувати за неї немає жодного сенсу, особливо, якщо ви приховаєте апарат у чохлах та плівках. Чому я не рекомендую купувати більш дорогі модифікації? Та тому, що практичного сенсу в цьому немає.

Вся різниця між ними зводиться тільки до обсягу вбудованої та оперативної пам’яті, та й дизайну. Однак 8 ГБ – це досить хороший обсяг ОЗП, якого вистачить надовго. А 12 – вже перебір. Тож переплачувати за нього не варто. Тим більше, що й різниця в ціні є досить істотною. Якщо молодший Redmi K50 Gaming коштує 520 доларів, то найстарший – понад 660 доларів.

Так що з точки зору вигідності придбання краще, звичайно, вибирати найдешевшу версію. Ви не втратите у продуктивності та швидкості зарядки, зате заощадите майже 20% у грошах. А це, як на мене, цілком серйозна сума. Благо виробник подбав про користувачів і за умовчанням вкладає в упаковку зі смартфоном блок живлення з максимальною потужністю, яку підтримує Redmi K50 Gaming – 120 Вт. Отже, зарядити його можна буде за 17 хвилин прямо з коробки. Але враховуйте, що у продажу є лише китайська версія, без Google Play та інших сервісів пошукового гіганта.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.