У новому iPhone не буде Touch ID, і ось чому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Часто буває так, що Apple випилює деякі функції, які подобалися багатьом користувачам багато років. Я, наприклад, дуже сумую за 3D Touch, фішка була дуже корисна. Проте останнім часом у користувачів з’явився новий фетиш – Touch ID. Чи не з кожного закутка чути, мовляв, поверніть Touch ID, без нього ніяк. У принципі, я такі пропозиції розумію, часи нині такі. Варто одягнути маску, як iPhone геть-чисто відмовляється вас дізнаватися. Якщо подумати, Touch ID у новому iPhone був би чудовим рішенням: і дізнавався б усіх, і від чубчика позбулися б без проблем. Але ні, Apple так не зробить, і я зараз поясню чому.

Знаєте, на мою думку, про датчик відбитка в iPhone так не говорили навіть у момент релізу цієї функції. Буквально з кожної труби чути: поверніть Touch ID без нього нікуди. Я відразу розумів, що такий розклад малоймовірний, адже Face ID — дуже зручна система, до того ж ще одна з найбезпечніших. Набагато простіше створити спеціальні інструменти, що дозволяють на час пандемії оминути обмеження. Я, чесно кажучи, навіть безпекою свого смартфона був би готовий пожертвувати.

Touch ID в iPhone 14

Раніше ми вже говорили, що Touch ID може повернутися на смартфони від Apple. Треба сказати, логіка тут правда є, адже багато користувачів Айфон зараз страждають. Надворі пандемія, все в масках. І варто тільки надіти респіратор, як телефон геть-чисто відмовляється впізнавати свого користувача.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз вже стало зрозуміло, навіть якщо нова хвороба відступить незабаром, масковий режим ще буде довго. А розблокувати iPhone у масці – завдання не з простих. Зрозуміло, що купертинівці це розуміють і намагаються вирішити проблему. Донедавна всі сподівалися на Touch ID, але завдяки новій функції iPhone , що засвітилася в беті iOS, все стало зрозуміло – ніхто нічого подібного впроваджувати і не планував.

Як розблокувати iPhone у масці з Apple Watch

На даний момент розблокувати iPhone в масці можуть або ті, хто має Apple Watch, або учасники програми бета-тестування iOS. Я відношу себе до перших, тому почну з розумного годинника.

Щоб увімкнути розблокування Айфона в масці з Apple Watch , вам знадобиться:

  • Перейти до Параметрів на своєму iPhone.
  • Далі перейти в розділ Face ID та код пароль.
  • Ввести ваш код-пароль.
  • Перейти до пункту Розблокування з Apple Watch.
  • Включити тумблер напроти годинника з вашим ім’ям.

Крім цього, ваш годинник повинен бути включений, одягнений на зап’ястя і розблокований. Не забудьте також увімкнути Wi-Fi та Bluetooth на обох пристроях. Фішку підтримують весь годинник, починаючи з Apple Watch Series 3, і всі iPhone X і новіші.

Розблокування iPhone у масці

Раніше всі кричали, що це несправедливо. Мовляв, і що тепер купувати Apple Watch за 25к тільки заради однієї функції? Деякі власники Android досі сміються з любителів техніки Apple. Мовляв, вам треба віддати купу грошей, а у нас є відбиток. Можливо це вони і пустили чутку про Touch ID в iPhone 14?

У майбутньому iOS 15.4 власники iPhone 12 і старші зможуть розблокувати Айфон у масці без Apple Watch . Це одне з головних нововведень нової версії, яке позбавить користувачів зайвого головного болю.

Звичайно, відразу ж постають питання щодо безпеки такого способу розблокування. Не вийде так, що зможуть скористатися зловмисники? Невже купертинівці навчать iPhone розпізнавати людину тільки по очах?

Apple заявляє, що система розпізнавання осіб визначатиме користувачів по областях навколо очей , які є унікальними у кожної людини. Виходить, що безпека ніяк не постраждає. Перевірити це твердження ми зможемо відразу, як вийде фінальне складання iOS 15.4.

Плюс, круто, що розблокування працюватиме і з Apple Pay. Це пояснюється тим, що раніше iPhone шукав маску, а не читав користувача, тому йому і були потрібні Apple Watch. Зараз все змінилося, і тому ви можете не перейматися покупками.

Щоб розблокувати iPhone в масці, вам знадобиться:

  • Оновіть свій iPhone до iOS 15.4 beta 1.
  • Далі перейти в Параметри на своєму iPhone.
  • Відкрити вкладку Face ID та код-пароль.
  • Включити тумблер навпроти розпізнавання облич у масці.

Друзі, запевняю, можна геть-чисто забути про впровадження Touch ID в iPhone, такого просто не буде. Відкочуватися назад у технологічному прогресі лише через тимчасові труднощі? Так не можна. А ви чекали на датчик відбитка в iPhone? Можливо, у вас на те були свої причини? Поділіться думкою в коментарях буде цікаво прочитати. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.