Який смартфон найпотужніший у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Всі говорять, що Android краще, ніж iOS. А коли починаєш допитуватися, чим все-таки краще, отримуєш у відповідь докази про доступність технологій, ширший вибір смартфонів і більш продуктивну начинку апаратів на базі ОС від Google. Але, дозвольте, до чого тут Android? Адже всі ці переваги стосуються лише самих пристроїв і жодною мірою не належать до програмної платформи. А вже якщо ми беремося порівнювати технічне можливості смартфонів на iOS і на Android, то в останніх тут просто немає жодних шансів.

Продуктивність нового Galaxy S22 виявилася нижчою, ніж у торішнього iPhone 13 Pro Max. Прогін відразу в чотирьох бенчмарках показав, що це найпотужніший Android-смартфон, який перевершує всі існуючі пристрої на тому ж процесорі, проте поступається флагману Apple відразу в декількох сценаріях.

Порівняння iPhone 13 та Galaxy S22

Galaxy S22 поступається iPhone 13 за продуктивністю майже у всіх сценаріях

Різниця продуктивності між iPhone 13 Pro Max та Galaxy S22 виявилася досить суттєвою. У бенчмарку Geekbench, який використовується для виміру синтетичної потужності, флагман Apple набрав понад 4600 балів, а флагман Samsung не досяг навіть 3500 балів. Таким чином, розрив склав навіть понад 25%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Куди більший розрив спостерігається в тестах на роботу машинного навчання та продуктивність браузера. За результатами тесту Safari, який глибше вбудований в систему, ніж Chrome, показав майже 50-відсоткову перевагу. Завдяки цьому iPhone 13 Pro Max пішов майже вдвічі відкривши від Galaxy S22.

Єдиний тест, у якому iPhone програв новому Galaxy, виявився тест графіки. Флагман Apple утримав fps на позначці 54 к/с, тоді як Samsung стабільно тримав 60 к/с. Не надто суттєва різниця, але вона є, і з цим марно сперечатися. Причиною, за якою Galaxy вдалося обійти iPhone, виявилася більш висока ефективність та підтримка високого фреймрейту протягом більш тривалого часу.

Як би там не було, Galaxy S22 сам є у якомусь сенсі бенчмарком. Адже саме на нього, як на еталонний флагман на Android, орієнтуватимуться всі виробники. Досягти більш високих показників у синтетичних тестах їм навряд чи вдасться, а значить, вже зараз можна сказати, що минулорічний A15 Bionic перевершує Snapdragon 8 Gen 1 майже у всьому.

Що краще: Android чи iPhone

Який із цього можна зробити висновок? Насправді, дуже простий. Часи, коли за продуктивністю люди ходили до Android, давно минули. Сучасні айфони обходять апарати на базі ОС від Google у обчислювальній потужності на раз-два і, очевидно, робитимуть це й надалі.

Адже не тільки обчислювальна здатність процесора відіграє роль. Велике значення має оптимізація, яка дозволяє iPhone витрачати в середньому менше оперативної пам’яті, ніж смартфонам на Android, в тих самих завданнях. Якщо пам’ятаєте, нещодавно ми публікували порівняння iOS і Android , і дійшли висновку, що 6 ГБ ОЗП в iPhone приблизно дорівнюють 8 ГБ ОЗП в Android, якщо судити по найнижчому кордоні, хоча за фактом вони все-таки ближче саме до 12 ГБ.

Як би не прикро це було повідомляти, але немає сумнівів, що Apple при всій своїй консервативності пішла набагато далі виробників смартфонів на Android. У Купертіно розвивають як свої процесори і власну ОС, не дозволяючи втручатися у її роботу стороннім, а й рахунок цього реалізують проривні технології, що полегшують використання.

Візьміть хоча б ID Face. Цієї технології вже 5 років, а досі жоден виробник не реалізував комерційно успішного аналога. Так, спроби робилися, але в результаті жоден сучасний апарат на Android не може похвалитися підтримкою системи розпізнавання осіб, яка працювала б так само досконало, як у Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.