Смартфони

Якщо iPhone SE 3 буде таким, то я обов’язково куплю його

Share
Час читання: 3 хв.

Перший iPhone SE представили нам ще далекого 2016 року. Тоді користувачам новий форм-фактор дуже сподобався. Старий дизайн, що полюбилася багатьом п’ятірки, повністю перекочував у новий пристрій. Пізніше вийшов iPhone SE 2, який став справжнім хітом. Айфон з топовим процесором – що ще потрібно для щастя? Насправді багато чого: покращена автономність, нова камера, збільшений обсяг пам’яті у мінімальній версії. Все це ми з нетерпінням чекаємо на майбутній новинці — iPhone SE 3, який, за чутками, вийде на весняному заході Apple.

Відразу ж обмовимося, що сьогодні ми не стосуватимемося питань характеристик та ціни iPhone SE 3 . На цю тему було випущено багато матеріалів . Якщо ви ще не в курсі чуток про новий iPhone SE , рекомендую до прочитання. У цій статті хотілося б поговорити про наболіле: те, чого так не вистачає в iPhone SE зараз.

Новий процесор iPhone SE

Політика Apple щодо iPhone SE була зрозуміла відразу – найдешевший iPhone з топовим залізом. Очевидно, що в новому iPhone SE купертинівці встановлять один із найпотужніших чіпів. Якщо проводити аналогію з іншими моделями, це повинен бути новий A15 Bionic, який стоїть в iPhone 13. Хоча, поклавши руку на серце, і A14 сюди цілком би підійшов.

Знову ж таки, з базовими завданнями та A13 справляється на ура. Я користувався iPhone SE деякий час, і жодних проблем не виникало. Але треба дивитися у майбутнє. Мине ще рік і деякі фішки стануть тут просто недоступними. Можливість розпізнавання тексту на фотографіях, автоматичний переклад тексту в Safari – це потребує великих ресурсів.

Камера нового айфона SE

Камера – один із найважливіших критеріїв при виборі смартфона. Зрозуміло, що бюджетний iPhone не може поставлятися з топовим блоком камер від iPhone 13 Pro Max. Якщо Apple планує зберегти ціну iPhone SE на такому ж рівні, то безглуздо було б чекати тут якихось кардинальних змін. До задньої камери претензій немає, вона знімає на рівні, а ось фронталку хотілося б і краще.

Зараз iPhone SE 2020 має таку ж 7-ми мегапіксельну камеру, як і в iPhone XS або iPhone 11, але всі свіжіші пристрої вже мають 12 МП. Дуже хотілося б побачити в новому iPhone SE 3 камеру трохи крутіше.

Зрозумійте, зараз хороша фронталка — не забаганка, а скоріше необхідність. Поки багато хто сидить на карантині або працює віддалено, телефонувати в Zoom або MS Teams – така ж рутина як сніданок або вечеря. Плюс, не забувайте про школярів, студентів, викладачів. Все навчання теж перейшло на віддалення.

Автономність iPhone SE

На даний момент мені не подобається iPhone SE лише з однієї причини – автономність. Apple не любить розповідати про цифри ємності батареї, воно й не дивно. Друзі, 1821 мАч 2022 року звучить просто смішно. Не розумію, хто зараз йде на таку покупку. Коли колеги розповідав і про захоплені відгуки користувачів, я абсолютно дивувався. Знімає добре, кажете? Який у цьому сенс, якщо він до вечора не доживає.

За словами колеги, якщо зняти телефон о 9-й ранку і користуватися без фанатизму, то до вечора  залишається не більше 10-15%. Ну, це нікуди не годиться. Щиро сподіваємось, що в майбутній моделі це виправлять. Проте, якщо судити з чуток, глобального апгрейду не варто чекати.

Сховище пам’яті в iPhone SE

Виснажене питання – з яким обсягом пам’яті купувати iPhone. Якщо раніше я часто говорив, що можна сміливо брати iPhone на 64 ГБ, то 2022 року треба брати 128 ГБ мінімум. Фотографії та відеоролики займають багато простору та 64 ГБ забивається буквально за кілька місяців.

Тим паче, що з iPhone 13 мінімальна пам’ять iPhone становить 128 ГБ. Сподіваємося, що купертинівці збільшили пам’ять не як якусь преміальну фішку, а просто тому, що це необхідно у 2022 році. Буде дуже неприємно, якщо Apple відмовиться від цієї ідеї з iPhone SE 3.

Що ще нового в iPhone SE 2022

Крім цього дуже хотілося б бачити iPhone у тому ж корпусі, що і iPhone 8. Він гранично зручний у використанні та поміщається буквально у будь-яку кишеню штанів чи джинсів. Повністю ходять чутки, що нас збираються позбавити версії mini, яка мені теж дуже подобалася, ну хоч iPhone SE нехай залишиться таким самим, яким був.

Плюс, не можна не сказати про технологію 5G, яка точно прийде до нового покоління бюджетних iPhone. Для нас з вами вона має мало значення, але в перспективі може бути дуже корисною. Зрештою, ми купуємо такий смартфон не на один рік.

А ви що думаєте щодо нового iPhone SE? Чи згодні з нами чи вважаєте, що все з ним гаразд? 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Михайло Федоров розкрив дату запуску електронного бронювання у “Дії”

    Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у телемарафоні оголосив про запуск амбітного проєкту від Мінцифри. Зокрема,…

    28.06.2024

    nubia Red Magic 9S Pro+ встановив новий рекорд в AnTuTu

    Серія Red Magic 9S Pro випускається 3 липня, і сьогодні ми дізналися, наскільки потужним стане…

    28.06.2024

    OnePlus випустила 100-ватний пауербанк на 12 000 мАг

    Компанія OnePlus оголосила про випуск свого нового пауербанку, основною особливістю якого є висока вихідна потужність.…

    28.06.2024

    Представлено Oppo Reno12 F з процесором Dimensity 6300, Oppo AI та Halo Light

    Серія Oppo Reno12 тепер складається з трьох смартфонів - Reno12, Reno12 Pro і нового Reno12…

    28.06.2024

    YouTube працює над новим видом Premium підписки

    Google щойно випустила низку нових функцій для підписників YouTube Premium, таких як пропуск до кращих…

    28.06.2024

    В мережу потрапили характеристики Xiaomi 15 Pro: змінна діафрагма зникла з основної камери

    В жовтні Qualcomm анонсує SoC Snapdragon 8 Gen 4, і, схоже, Xiaomi має перший пріоритет…

    28.06.2024