Смартфони

Який смартфон на Android працює так само швидко та добре, як iPhone

Share

Android, хоч би скільки зусиль прикладала Google, завжди працював повільніше iOS, незалежно від пристрою. Так було навіть тоді, коли iPhone оснащувалися дуже прохідним залізом, яке набирало у бенчмарках відверто невисокі оцінки. У Купертіно пояснювали це чарівним словом «оптимізація», яке виробникам смартфонів на Android, мабуть, ніколи не збагнули. Напевно, з цієї причини вони врешті-решт кинули тягатися з Apple, почавши приділяти увагу іншим, але не менш важливим речам. Ось тільки OnePlus ні про що не забула та спроб перевершити iPhone не залишила.

Android на новом OnePlus 10 Pro працює так само швидко, як і iOS, запевняють близькі до OnePlus джерела. Виходить, що цьому смартфону просто немає рівних не лише серед флагманів на ОС від Google, а й взагалі серед решти смартфонів. Тому що технічно він перевершує навіть iPhone. Втім, все по порядку.

Який смартфон купити замість айфону

Інженери OnePlus проробили велику роботу з оптимізації харда і софту OnePlus 10 Pro, завдяки чому інтерфейс став оброблятися майже негайно, а анімація почала малюватись зовсім без затримок. Більш того, розробники компанії вдосконалили роботу жестів управління системою, підвищивши їхню точність, що призвело до ще більш високого відгуку, ніж раніше. Тепер всі дії користувача виконуються і швидко, і точно.

Проте програмна частина це ще не все. Апаратна складова OnePlus 10 Pro реально дозволяє йому перевершити навіть найтоповіші iPhone, причому не по одному, а відразу за декількома показниками.

  • Швидкість заряджання . OnePlus 10 Pro заряджається від 0 до 100% всього за 20 хвилин по дроту і за 32 хвилини без проводів завдяки технології AirVOOC.
  • Камера . Новинка комплектується фотомодулем виробництва Hasselblad другого покоління з роздільною здатністю 48 Мп та надширококутним об’єктивом з кутом огляду 150 градусів.
  • Акумулятор . Він має ємність 5000 мА * год і дозволяє смартфону пропрацювати не менше двох днів на одній зарядці.
  • Продуктивність в іграх . OnePlus 10 Pro підтримує технологію HyperBoost, яка стабілізує фреймрейт і виключає його просідання, тому ігри будуть йти без збоїв.

Насправді прошивка OxygenOS, яку OnePlus встановлювала на свої смартфони, раніше працювала досить швидко. Наприклад, система розпізнавання облич на апаратах бренду спрацьовувала так швидко, що цього навіть не було помітно. Складалося враження, що смартфон взагалі не заблокований і натискання на кнопку живлення просто перекидало користувача на робочий стіл. Однак тепер все стало ще крутіше.

Характеристики OnePlus 10 Pro

Як розробникам це вдалося? Питання відкрите. Адже всі виробники мають рівний доступ до технічного оснащення своїх смартфонів. Подивіться на характеристики OnePlus 10 Pro. Вони майже не відрізняються від таких флагманів на Android:

  • Дисплей — 6.7 дюйма, 120 Гц, AMOLED
  • Процессор — Snapdragon 8 Gen 1 (4 нм)
  • Пам’ять – 8/128, 12/256 ГБ (LPDDR4X/UFS 3.1)
  • Камера — 48/50/8 Мп
  • Платформа — OxygenOS 12( Android 12)

Однак якщо почати порівнювати OxygenOS в OnePlus, стає зрозуміло, що це чи не еталонна прошивка на базі Android. Можливо, розробники OnePlus знають щось таке, чого не знають усі інші. Адже в них є якийсь секрет, що дозволяє розігнати програмну платформу своїх пристроїв. Інша справа, що секрет цей, можливо, називається старанням і щирим бажанням зробити по-справжньому класні смартфони, якими хочеться користуватися.

OnePlus 10 Pro – гарний флагман. Хоч чисто технічно, хоч програмно, хоч роздрібно. Я маю на увазі щодо доступний прайс. Адже в базовій конфігурації цей смартфон коштує дешевше найдешевшого iPhone 13 mini. Так, це теж не три копійки. Але перед вами не просто смартфон. Мало того, що його апаратні можливості перевершують решту смартфонів, так це ще й найшвидший смартфон на Android, у що охоче віриться, враховуючи попередні досягнення OnePlus.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • "Android, хоч би скільки зусиль прикладала Google, завжди працював повільніше iOS, незалежно від пристрою" - я пересел с IOS на Андроид именно благодаря тому, что последний пошустрее и более гибкий. Автор откуда такое утверждение? Это результат исследований? Потом у Андроида есть бюджетные аппараты и Эппл их нет, поэтому может показаться что Андроид отстаёт на это иллюзия. IOS всегда отставал от Андроида в производительности но обгонял в безопасности. Но это тема отдельной статьи...

    • Ми не переконуємо Вас переходити на iOS, ми просто залишили свою думку .)

      • Ваші твердження схожі на факти, а не на вашу думку. І думаю ви будете вказувати на факт реклами

  • IOS в любом случае будет более оптимизирована чем Андрюша. Легче ось вылизать для двух десятков моделей, чем для нескольких тысяч..

  • Беріть пікселі , все літає нічого не лагає, на рівні з іос а то і краще))
    І дешевше !!!

  • Ну, могу точно сказать, что за 20 минут 10-ка не заряжается. Скорость зарядки выросла на 15 Вт, в сравнении с 9 про, но и батарея на 500 мАч, а значит заряжается он не быстрее 9 про. 9 про заряжается примерно 35 мин до 100%.

  • Ну якби стаття не була відвертою джинсою, то відповідь на запитання "Який смартфон купити замість айфону?" була би "Будь який від 500 доларів, а окремі моделі й від 300.".

    Міф про переваги iOS базується на порівнянні її з Android на пристроях переважно нижньої цінової категорії, а фактично маємо не модульну ОС, з мінімальним скучним набором налаштувань, яку успішно, а подекуди й цікавіше оригіналу скопіювали китайські виробники.

    Висока продуктивність та безпека досягнуті шляхом обмеження всього, фактично неможливі навіть такі прості речі як оновлення системного web-view чи платіжної системи без повного оновлення ОС, відповідно виправлення будь якої проблеми триває по кілька місяців замість днів, а нововведення в системі зазвичай відстають на рік-два, це ж є причиною відмови від багатьох апаратних функцій, наприклад сканерів відбитків пальців, ультра економії батареї та сканерів дотику з надвисокою частотою оновлення.

  • Мені "подобаєтся" агресивна реклама червивого яблука: "У будь якому разі ми кращі, ніж конкуренти". На питання: "Чому?" Є стандартна відповідь, яка принципово не відрізняється від базових принципів пропаганди (релігії) - "Бо так. Ти повинен просто вірити..."

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Нові Apple Watch стануть тоншими і отримають більші екрани

    Як ми вже повідомляли сьогодні, Apple, схоже, взяла курс на зміну дизайну своїх продуктів. Якщо…

    17.06.2024

    Microsoft закликає не боятися переходу з Windows 10 на Windows 11, розвінчуючи популярні міфи

    Компанія Microsoft продовжує заохочувати своїх користувачів, які все ще використовують Windows 10, перейти на операційну…

    17.06.2024

    Дизайн Galaxy Watch 7 Ultra показали на новий рендерах

    Samsung поки не анонсувала випуск смарт-годинника Galaxy Watch7 Ultra, але це не завадило інсайдерам опублікувати…

    17.06.2024

    Послуга пересилання СМС через супутник в iOS 18 буде платною

    Два роки тому, одночасно з випуском iPhone 14, Apple впровадила можливість надсилання текстових повідомлень через…

    17.06.2024

    Чому швидкість інтернету невпинно зростає

    Якщо автомобілі вже багато років їздять міськими вулицями з дозволеною швидкістю 60 км/год і ця…

    17.06.2024

    iPhone 17 успадкує головну фішку від iPad Pro

    Відразу кілька гаджетів Apple отримають новий корпус. Про це повідомляє Марк Гурман із Bloomberg. У…

    17.06.2024