Смартфони на рекордно потужному Snapdragon 8 Gen 1 вже почали випускати: заміри та огляд

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший у світі смартфон із найновішим процесором Snapdragon 8 Gen 1 протестували та оцінили.

Ведучий YouTube-каналу Mobiltelefon.ru оцінив апарат Motorola Edge 30 Pro (китайська версія – Motorola Edge X30) на базі процесора Snapdragon 8 Gen 1 та з Android 12 за основними параметрами.

  1. Комплектація, заряджання . У комплекті з апаратом йде чохол, голка, документація, кабель, зарядка 68 ват. Об’єм акумулятора становить тут 5000 мА*год. З 0 до 100 відсотків вдалося зарядити телефон із увімкненим захистом від перезаряду за 52 хвилини, без захисту – за 48 хвилин.
  1. Операційна система Android 12, інтерфейс . Розглядав експерт саме версію Китаю. Російської а тим більше української мови у ній немає, але є англійська. Також китайські сервіси при необхідності легко віддаляються, є підтримка сервісів Google Play.
  1. Корпус, звук . Матеріал задньої кришки – пластик, тому чохол однозначно знадобиться. Кнопка живлення разом із клавішами гучності при цьому, на думку ведучого, є досить високою, що незручно. Що ж до динаміків, то тут знаходиться стерео мультимедійний динамік, грає він у парі з розмовним.
  1. Дисплей . Екран тут справді великий: з діагоналлю 6,7 дюйми. Частота оновлення складає 144 Гц. Матриця встановлена ​​досить якісна, щоправда, запас яскравості апарату невеликий. Є тут можливість встановити частоту оновлення авто, 60 Гц та 144 Гц. В іграх ведучий рекомендує використовувати авторежим. Мерехтіння (ШИМ) тут зовсім невелике.
  1. Камера . Є чотири модулі камери: основний (50 МП), ультраширококутний (50 МП), сенсор глибини (2 МП), селфі (60 МП). При недостатньому освітленні знімки виходять досить середні, а вдень – цілком якісні. Особливо добре виглядають макрофото.

Приклади фотографій – нижче.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Продуктивність . У тротлінг-тестах видно зниження продуктивності, хоча мінімальні значення цілком непогані. У Wild Life Stress Test апарат отримує понад 10 тисяч балів, і це, як зазначив експерт, найвище значення, яке він бачив на смартфонах. Правда, падіння продуктивності при цьому відбувається майже дворазове, але воно вище, ніж у Snapdragon 865 і майже ідентичне максимуму Snapdragon 888.

З ігор ведучий тестував Genshin Impact, “World of Tanks”, Call of Duty Mobile. Перша запускалася на максимальних налаштуваннях з 60 к/с, через 30 хвилин температура знизу екрана стала дорівнювати 40 градусів, посередині – 43 градуси, вгорі – 50 градусів, температура задньої панелі – 36, 39 і 44 градуси (перед запуском гри значення були такими: 34, 36, 42 градуси;34, 36, 39 градусів), яскравість залишилася на тому ж рівні. У плані частоти кадрів через півгодини вдалося досягти 50 к/с і вище.

У «World of Tanks» грав спеціаліст на максимальних налаштуваннях графіки та зі 120 к/с, йде вона добре навіть упродовж тривалого часу.

У процесі гри в Call of Duty Mobile на найвищих налаштуваннях вдається отримати стабільні 60 к/с.

Експерт зробив висновок, що Motorola Edge 30 Pro є непоганою альтернативою пристроям Poco і Realme, які також наголошують на економію з високою продуктивністю. В Україні Edge 30 Pro якщо з’явиться, то коштуватиме приблизно 20 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.