Названо 5 прихованих функцій вашого Android, про які ви не знали

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Досить часто виробники Андроїд-смартфонів вигадують нові функції, щоб виділитися на тлі конкурентів. При цьому є опції, доступні на всіх пристроях, але мало хто про них знає.

Наприклад, вбудований ВПН, який дозволяє відвідувати заблоковані сайти. Проте, за необхідності завжди можна придбати опцію. Наприклад, PIA з протоколом wireguard – це найбільш швидкий і надійний впн, який дозволить підвищити стабільність Інтернет-підключення, забезпечить анонімність і дає можливість використовувати прихований вихідний код.

Розглянемо приховані функції пристроїв більш детально.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Позбавляємося надокучливих повідомлень

Ніхто не любить настирливі повідомлення, які регулярно приходять на пристрій. Наприклад, нагадування про оновлення ігор, численні акції тощо. Найчастіше люди самі підписуються на них, але згодом їх стає дуже багато і заходити в налаштування щоразу, щоб відключити їх досить проблематично, та й ніколи. В результаті людина просто чистить панель із повідомленнями, видаляючи їх. Звичайно, це заощаджує час, але не вирішує проблеми.

У Андроїд-пристроїв є спеціальна функція, за допомогою якої можна заощадити час та суттєво спростити завдання. Для відмови від будь-якого з повідомлень потрібно просто натиснути на нього і трохи потримати палець, доки не розгорнеться меню, де знявши галку і підтвердивши здійснення дії, можна поставити заборону для цієї програми на розсилку повідомлень. Це в рази швидше, ніж заходити в налаштування та шукати потрібну опцію.

Наявність таємної гри

Всі операційні системи, включаючи Андроїд, є набором певних сервісів і програм. Зазвичай, до них відносять: пошту, календар, калькулятор, нотатки, браузер та ін. Але Android має приховану гру, причому, на кожному пристрої. Починаючи з Android 2.3 закінчуючи версією 6 включно Google встановлює в кожен девайс досить просту, але досить цікаву гру. Проте включити її не так просто.

Для цього потрібно:

  1. Перейти в меню налаштувань.
  2. Зайти в раздел «Про телефон» или «Про планшет».
  3. Натиснути на пункт «Версія Android».
  4. На екрані з’явиться насолода. Залежно від версії ОС вона відрізнятиметься.
  5. Секретна гра буде відкрита, якщо кілька разів клацнути по цій солодощі.

Чорний список

Ця прихована опція в цілому відома всім, але не кожен користувач знає, як правильно використовувати її. Трапляється таке, що потрібно заблокувати певних людей, наприклад, агентів Інтернет-провайдера, набридливих колег по роботі або просто тих, з ким зараз немає бажання спілкуватися. У такі моменти якраз і прийде на допомогу чорний список, який сьогодні доступний усім.

Для того, щоб скористатися опцією, потрібно зайти в контакти, вибрати потрібний зі списку та зайти до розділу «Редагування». Там можна знайти налаштування, де можна зняти або поставити галочку поряд з пунктом лише голосова пошта. Після того, як чорний список буде активовано, абонент буде чути лише сигнал «зайнято». При цьому функція безкоштовна.

Шпалери та акумулятор

Здавалося б, як ці два пункти можуть бути пов’язані між собою? Дуже просто. Сьогоднішні моделі смартфонів розряджаються досить швидко. Для того, щоб хоча б частково позбавитися цієї проблеми, були розроблені powerбанки, які в потрібний момент прийдуть на допомогу і допоможуть зарядити девайс.

В Андроїдах сьогодні передбачено корисну опцію, за рахунок якої можна економити заряд акумулятора. Приблизно відсотків на 30. Все досить просто – встановлення певного тла. Т.к. Сьогодні на більшості пристроїв встановлені OLED-дисплеї, у яких кожен із пікселів «горить» сам собою.

Якщо користувач встановить кольорове тло, то пікселі будуть підсвічуватися постійно, відповідно і смартфон буде розряджатися швидше. Відповідно, доцільно встановлювати шпалери темних відтінків. При них підсвічування практично не потрібне.

Для сторонніх вхід заборонено

Іноді відбувається так, що хтось може попросити скористатися чужим телефоном. Не будемо брати приклад незнайомців на вулиці, їм навряд чи хтось віддасть свій апарат. А ось родичам чи друзям – просто: подивитися фотографії, відео або просто поцікавитися новою моделлю пристрою. Сьогодні телефон для кожної людини це не просто пристрій для дзвінків. Це і фотоапарат, і відеокамера, і електронний гаманець, і банківська картка, і соціальні мережі та багато іншого. Тобто сьогодні – це не просто пристрій, а зосередження важливої ​​інформації, зокрема й особистої, яку не хотілося б показувати іншим людям.

Звичайно, якщо смартфон вже дали комусь у руки, то стояти над душею і намагатися вирвати його щоразу при неправильному русі користувача – не найкращий варіант. Для таких ситуацій передбачено режим гостя. Якщо включити його, то можна не перейматися тим, що хтось може отримати доступ до інформації, яку йому ні знати ні бачити не слід.

Ця опція доступна як для смартфонів, так і для планшетів. Щоб увімкнути функцію, потрібно пальнути вниз і в швидких налаштуваннях клацнути по іконці користувача. Потім достатньо буде вибрати пункт «Додати гостя» та зазначити, що саме планується приховати від сторонніх очей.

Таким чином, сьогодні ОС Андроїд пропонує користувачам багато цікавих функцій, які можуть стати у нагоді і про які багато людей не знають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.