Названо 5 функцій в Android-смартфонах, які краще відключити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З розвитком усіх сучасних технологій, нинішні електронні пристрої мають величезний перелік функціоналу, а значить, це означає, що деякі з них можна налаштовувати самостійно. Тим самим контролювати всі нюанси роботи смартфона. Але погодьтеся, що є такі, які зовсім не потрібні для використання телефону. Тому в сьогоднішній статті йтиметься про ці функції і чому їх слід відключити.

1. Постійне відстеження місцезнаходження.

Нещодавно випущені пристрої всі до одного мають встановлену функцію постійного відстеження розташування.

Тобто Ви будь-якої миті можете переглянути всі місця, де були за останній місяць, а то й рік. Зрозуміло, що ця функція корисна, певною мірою, проте якщо оцінити це з іншого боку, це не дуже добре, оскільки подібну статистику маєте не тільки Ви.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тому іноді потрібно вимикати постійний пошук Вашого розташування. А зробити це можна в налаштуваннях вашого смартфона, у розділі Історія розташування.

2. Деякі програми можуть вимагати багато мегабайтів мобільного інтернету.

В даний час майже всі системи на наших смартфонах працюють лише від інтернет-мереж. Деякі з них вимагають просто нереальної кількості мобільного трафіку, причому це може відбуватися навіть без вашого відома.

Тому розробники Android-смартфонів дали нам можливість вимикати таку діяльність. Зробити це можна через встановлені налаштування розділу «Програми». Натиснувши на необхідну Вам програму, Ви побачите підпункт Статистика мобільного трафіку (на окремій моделі смартфона це може виглядати трохи по-іншому, але суть однакова). Потім вимикаєте постачання інтернету на програму, яку Ви обрали.

3. Ви не можете контролювати запуск деяких програм самостійно.

Дуже часто користувачі Android смартфонів скаржаться, що системне забезпечення постійно відключає функціонування певних додатків. Зрозуміло, що це робиться тільки на користь, але погодьтеся: іноді така зайва «турбота» дуже заважає.
Тому можна в будь-який момент вимкнути автоматичне вимкнення деяких програм через Налаштування в розділі «Запуск програм».

4. Постійно з’являються зайві рекламні оголошення.

Ця проблема відома кожному користувачеві інтернет-мереж, а значить, усі ми намагалися її виправити, проте, зрештою, результату жодного. Що робити у цьому випадку? Є один варіант, а перед тим, як Ви дізнаєтеся його, запам’ятайте, що повністю реклама не зникне, оскільки одне або кілька оголошень все ж таки зустрінеться.

Щоб вирішити цю проблему, спочатку перейдіть до настройок смартфона, потім відкрийте розділ Конфіденційність, а потім вимкніть доступ до Вашої ID-адреси.

Вимкнувши його, Ви забороняєте доступ до постійного пересилання оголошень від рекламних компаній.

5. Надсилається статистика про користування системою (додатками, встановленими на смартфоні).

Чи задовольняє Вас та думка, що за Вашою діяльністю на Інтернет-платформах ведеться спостереження, а потім надсилається повний її аналіз? Думаю ні.

Тому, якщо Ви не бажаєте цього допустити, обов’язково вимикайте функцію збору всієї інформації про конфіденційні дії.

Зробити це можна у програмі Налаштування у розділі «Конфіденційність».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.