Samsung представила Exynos 2200 – перший мобільний чіп з графікою AMD RDNA 2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Samsung анонсувала Exynos 2200 – перший у світі мобільний процесор із графікою AMD RDNA 2, що дозволила реалізувати підтримку трасування променів. Такий чіп отримають флагманські смартфони Galaxy S22.

Компанії оголосили про співпрацю ще у 2019 році. Девід Ванг із AMD каже, що це лише перший результат спільної роботи, а на майбутнє заплановано кілька поколінь Exynos із RDNA.

Exynos 2200 виготовляється за 4-нм техпроцесом. У ньому використовуються ядра ARMv9: одне надпотужне Cortex-X2, три продуктивні Cortex-A710 і чотири енергоефективні Cortex-A510. Процесор може виводити картинку із частотою 120 Гц на 4K-екрани або 144 Гц на QHD+. В обох випадках HDR10+.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чіп підтримує камери з роздільною здатністю до 200 Мп та отримав оновлений нейропроцесор для завдань, пов’язаних із штучним інтелектом. Також є модем 3GPP Release 16 5G з діапазоном частот до 6 ГГц та mmWave, який здатний забезпечити пропускну здатність до 10 Гбіт/с. 

Очікується, що Exynos 2200 дебютує у смартфонах Galaxy S22, які, з чуток, анонсують у лютому. Найцікавішою моделлю стане S22 Ultra з незграбним дизайном у стилі Note-серії та відсіком під комплектний стилус. У мережі вже з’явилися фотографії всіх трьох новинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.