В Apple пояснили причину поганої оптимізації iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Минулого місяця старший віце-президент з розробки програмного забезпечення Apple Крейг Федеріго провів зустріч з розробниками компанії, в рамках якої розповів про новий підхід до створення iOS і інших софтверних продуктів. Також він пояснив, чому якість мобільної ОС від Apple в останні роки залишало бажати кращого.

Ні для кого не буде відкриттям те, що в останні роки iOS не відрізняється тієї стабільністю, як за часів iOS 6. Після випуску кожної нової версії ОС у вересні користувачів чекає безліч багів, а розробникам доводиться екстрено випускати «заплатки» і без зупинки займатися оновленнями , щоб виправити помилки і підвищити стабільність системи.

За словами Крейга Федеріго, пов’язано це з тим, що розробники не встигають робити те, що обіцяють маркетологи компанії під час презентації нової версії iOS на конференції WWDC. Яскравим прикладом є функція Apple Pay Cash, що дозволяє відправляти гроші в месенджері iMessage, яка заробила лише з виходом iOS 11.2. І це не кажучи вже про баги в системі. З останнього варто згадати, як тисячі власників iPhone X не могли відповідати на вхідні дзвінки .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple Pay CashApple Pay Cash

Протягом останніх років Apple була зосереджена в першу чергу на впровадження нових функцій, щоб прогрес конкурентів здавався більш повільним. З одного боку, це дало свої результати, так як поява нових можливостей в iOS мотивує користувачів оновлюватися і купувати нові пристрої. З іншого – все це було зроблено на шкоду якості. Для порівняння, у розробників Google немає суворої прив’язки до щорічного оновлення Android. Вони випускають нові функції, тільки коли ті повністю готові до використання.

Тепер же Apple має намір змінити стратегію. Крейг Федеріго пообіцяв команді розробників Apple, що у них з’явиться більше часу на реалізацію нових функцій і тепер вони не будуть прив’язані до обов’язкового списку нових функцій, які компанія могла б рекламувати.

З чуток, iOS 12 не включатиме жодних кардинальних змін. Розробникам поставлена ​​мета підвищити стабільність системи. Всі головні нововведення, як повідомляється, були відкладені до 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.