Xiaomi 12 Pro проти iPhone 13 Pro – що вибрати?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi нещодавно презентувала свій новий флагманський модельний ряд Xiaomi 12, у якій старшою моделлю став Xiaomi 12 Pro. Модель явно призначена для конкуренції з iPhone 13 Pro, і ми вирішили порівняти ці два смартфони, щоб ви могли зрозуміти, в чому різниця між пристроями та який варто вибирати у якому випадку.

Дисплей

У Xiaomi 12 Pro встановлений більший дисплей, який краще підходить для геймінгу та перегляду медіа. Діагональ LTPO AMOLED-дисплея складає 6.7 дюйма, роздільна здатність складає QuadHD+, частота оновлення – 120 Гц. У дисплея є підтримка динамічної частоти оновлення від 1 до 120 Гц. У дисплей встановлено сканер відбитків пальців, він захищений склом Corning Gorilla Glass Victus. Яскравість складає до 1500 ніт, є підтримка Dolby Vision та HDR10+.

У iPhone 13 Pro використовується дисплей Retina XDR OLED з меншою діагоналлю 6.1 дюйма та частотою оновлення 120 Гц, яка також змінюється від 1 до 120 Гц. Тут використовується захисне скло Corning Gorilla Glass Victus, при цьому сам смартфон захищений за стандартом IP68. Є підтримка HDR10 та Dolby Vision. В цілому, кращим в плані якості можна назвати дисплей Xiaomi 12 Pro, але екран iPhone 13 Pro краще захищений.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера

У Xiaomi 12 Pro використовується основна потрійна камера з головним сенсором 50 МП з підтримкою оптичної стабілізації, ультрашироким 50 МП та телефото 50 МП з двократним оптичним зумом, а також фронтальна камера 32 МП. Основна камера підтримує зйомку відео у 8К, у той час як фронтальна записує лише FullHD.

Якщо порівнювати з основною камерою iPhone 13 Pro, різниця досить відчутна. Тут також встановлена потрійна камера, але тут використовується головний сенсор 12 МП з підтримкою оптичної стабілізації, ультраширокий 12 МП та телефото 12 МП з трикратним оптичним зумом, а також фронтальна камера 12 МП. І основна, і фронтальна камера записують відео у роздільній здатності до 4К.

Xiaomi 12 Pro
iPhone 13 Pro

Продуктивність

За роботу Xiaomi 12 Pro відповідальний чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, який виготовлений за нормами 4-нанометрового техпроцесу. В плані продуктивності він на 25 відсотків кращий за свого попередника, Qualcomm Snapdragon 888. В парі з чіпсетом Xiaomi 12 Pro працює від 8 до 12 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає від 128 до 256 ГБ (слота для карти пам’яті немає).

За роботу Apple iPhone 13 Pro відповідальний флагманський чіпсет пропрієтарної розробки Apple A15 Bionic, виготовлений за нормами 5-нанометрового техпроцесу. В парі з ним працює 6 ГБ оперативної пам’яті, об’єм внутрішньої пам’яті складає від 128 ГБ до 1 ТБ. Обидва смартфони мають хорошу продуктивність, але чіпсет Apple більш енергоефективний, завдяки чому тут перемогу можна віддати iPhone.

Програмне забезпечення

На Xiaomi 12 Pro з коробки встановлена оболонка MIUI 13, поверх операційної системи Android 12. Нова оболонка отримала досить багато нововведень, і саме модельний ряд Xiaomi першим отримав нову версію програмного забезпечення. Очікується, що компанія Xiaomi буде оновлювати свій флагман до нових версій MIUI та Android, як мінімум, протягом трьох років.

iPhone 13 Pro, натомість, поставляється з операційною системою iOS 15. Важко сказати, яке програмне забезпечення краще – у кожного є свої переваги, недоліки та особливості, і все залежить від того, яке саме програмне забезпечення вам більше до вподоби.

Автономність

У Xiaomi 12 Pro використовується акумулятор об’ємом 4600 мАг, у якого є підтримка швидкої зарядки потужністю 120W, а також бездротової зарядки потужністю 50W. Згідно з офіційними даними компанії Xiaomi, смартфон можна зарядити від нуля до ста відсотків буквально за 18 хвилин (при використанні дротової зарядки).

Натомість, iPhone 13 Pro оснащений акумулятором 3095 мАг, який підтримує зарядку потужністю 23W. Зрозуміло, що як в плані об’єму акумулятора, так і в плані потужності зарядки Xiaomi 12 Pro попереду, тому в цьому протистоянні він явно виходить переможцем.

Ціни та висновки

Більш доступний з двох пристроїв – Xiaomi 12 Pro, який має стартову ціну 899 доларів за варіант з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті, у той час як стартовий варіант iPhone 13 Pro з 6 ГБ оперативної та 128 ГБ внутрішньої пам’яті коштує 999 доларів. Слід, щоправда, зазначити, що у Xiaomi 12 Pro немає IP68, що компенсує різницю в ціні.

В результаті нашого порівняння вийшла нічия – у кожного смартфона є як свої сильні, так і слабкі місця, і загалом варто враховувати ще й різницю у програмному забезпеченні та екосистемі, що для багатьох потенційних покупців стане ключовим моментом при виборі. Загалом, обидві моделі можна назвати непоганими варіантами для покупки, але перед покупкою Xiaomi 12 Pro варто дочекатися виходу моделі на глобальний ринок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.