Смартфони

Xiaomi Mix 5 і Xiaomi Mix 5 Pro: мегакамери і чіп Surge C2

Share

Камера у смартфоні – один з головних його елементів. Це фактор, що змушує хотіти і купувати ці самі мобільні пристрої. Сьогодні мобільна камера — це не тільки про «залізо», а й алгоритми, які здатні покращити якість картинки. І ось тут все впирається у продуктивність, цей процесор, здатний швидко і якісно обробити інформацію.

Хороша камера в смартфоні здатна існувати тільки у зв’язуванні та злагодженій роботі з процесором обробки зображень (ISP). Саме тому компанії прагнули створювати свої фірмові рішення. Власний ISP – це тренд, який розквітне буйним кольором у 2022 році. Серед тих, хто стоїть біля його джерел Xiaomi. Минулого року вона представила процесор обробки зображень Surge C1 у Xiaomi Mi Mix Fold, який підвищує якість зображення при слабкому освітленні, покращує автофокус, баланс білого та експозицію.

Передові методи обробки зображень запропонує Xiaomi Mix 5 Pro, який має отримати фірмовий IPS Surge C2. Інформація про нього була знайдена у коді прошивки експертами видання Xiaomiui. Вони стверджують, що власний процесор обробки зображень стане фішкою лише “прошки”, тоді як Xiaomi Mix 5 її не отримає. Причому це може бути як новий чіпсет Surge C2, так і Surge C1.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними джерела, Xiaomi Mix 5 та Xiaomi Mix 5 Pro отримають фронтальну камеру на 48 Мп і її мають відправити під поверхню дисплея. Очікується, що набір датчиків на тильній стороні Xiaomi Mix 5 включатиме основний модуль на 50 Мп з системою оптичної стабілізації зображення, надширик на 48 Мп і телеоб’єктив з аналогічною роздільною здатністю і підтримкою 2-кратного оптичного зуму.

Xiaomi Mix 5 Pro також матиме мінімум три сенсори в основній камері і це датчики 50 Мп + 48 Мп + 48 Мп, але запропонують подвійний оптичний стаб і підтримку 5-кратного оптичного зуму. Імовірно, як головний датчик в обох смартфонах виступатиме Sony IMX707 або Sony IMX766.

Джерело також наполягає на тому, що Xiaomi 12 Ultra не вийде, принаймні в першому та другому кварталах. Флагманська серія Xiaomi Mix 5 має дебютувати у березні, а ось продаж новинок стартує у другому кварталі нинішнього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Користувачі повідомляють про масові блокування Apple ID без пояснення причин

    Схоже, що сьогодні вночі користувачі Apple ID зіткнулися зі все більш поширеним збоєм. Люди пишуть…

    27.04.2024

    Чим погана зарядка смартфона від ноутбука

    Є два основні способи заряджання мобільних пристроїв. Зазвичай смартфони заряджаються "від розетки". І це правильний…

    27.04.2024

    Оновлення Windows 10 22H2 буде зменшено у розмірах

    Нещодавно Microsoft випустила нове попереднє оновлення для Windows 10 22H2, не пов'язане з безпекою. У…

    27.04.2024

    Google Pixel 8a отримуватиме оновлення сім років

    Наближається день офіційного представлення нового бюджетного смартфона Google Pixel 8a, і вже зараз його обговорюють…

    27.04.2024

    Як перевірити, чи ваш смартфон прослуховують

    У сучасному світі, де смартфони стали невід'ємною частиною нашого життя, питання безпеки інформації виходять на перший…

    27.04.2024

    Нові подробиці про Nintendo Switch 2

    В останні місяці в ігровій індустрії ходять чутки про нову консоль Nintendo Switch 2. Але…

    27.04.2024