Стало відомо, куди подінеться Face ID в iPhone 14 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У мережі з’явилися нові витоки, які стосуються редизайну майбутньої лінійки iPhone 14. Про це розповіли у закордонному виданні MacRumors із посиланням на інсайдерів.

Раніше ми вже розповідали про те, що багато інсайдерів та аналітиків передбачають зникнення «чубчика» в iPhone 2022 року. Вони вважають, що «чубок» збережеться у більш бюджетних iPhone 14 і iPhone 14 Max, а ось Pro-версії цих смартфонів позбавляться цього елемента – замість «чубчика» ми можемо побачити виріз-«фасолину». Однак відкритим залишається питання: а де розміститься блок сенсорів Face ID? «Фасоліна» явно занадто мала для нього, і, схоже, включатиме лише датчики світла і кольору, а також фронтальну камеру. 

На це питання дуже незвичайну відповідь надав інсайдер з ніком @dylandkt – він розмістив пост у своєму Twitter-акаунті. За його словами, Apple може сховати сканер обличчя Face ID безпосередньо під дисплей. До речі, таку думку раніше висловлював відоміший і авторитетніший інсайдер Росс Янг, який уже неодноразово доводив свою надійність. Наприклад, минулого року він точно пророкував сканер Touch ID у кнопці Power на новому iPad mini 6. 

У своєму повідомленні @dylandkt запевняє, що розміщення Face ID під дисплеєм ніяк не вплине на його надійність та швидкість роботи. Він не наводить жодних обґрунтувань цьому твердженню, а сумніви справді можуть виникнути. Face ID є досить точним модулем, на відміну системи розпізнавання з допомогою фронтальних камер. Зображення на дисплеї цілком здатне завадити точному розпізнаванню особи власника iPhone 14 Pro.

Можливо, Apple якимось чином вирішить цю скруту. Наприклад, у момент сканування особи частина зображення на дисплеї прямо над Face ID може відключатися. Залишається сподіватися, що компанія не знизить точність розпізнавання для редизайну iPhone 14 Pro. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.