Смартфони

Перший погляд на “фанатський” флагман Samsung Galaxy S21 FE 5G

Share

Разом із розсипом гаджетів для роботи та будинку  компанія Samsung привезла на CES 2022 свою мобільну новинку – продовження лінійки «фанатських» флагманів Galaxy S21 FE. Як і минулого разу , апарат отримав дизайн та начинку від топових моделей Galaxy, але коштує при цьому значно дешевше. І що найцікавіше купити його в Україні можна буде вже межах декілька днів.

Як і в Galaxy S21, спинка корпусу не скляна, це так званий «гластик»: на дотик і вид як скло, а насправді — пластик. Загалом особливої ​​різниці немає, та й рішення має свої плюси. Такий матеріал майже неможливо розбити, він не збирає відбитки, а помітно полегшує вагу смартфона. Рамка – алюмінієва, матова і колір пристрою.

До речі, про кольори. В Україні S21 FE буде доступний у чотирьох кольорах: сірого (ближче до чорного), білого, зеленого і фіолетового. Ось усі вони:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Galaxy S21 FE отримав 6.4-дюймовий дисплей Dynamic AMOLED 2X. У нього Full HD+ роздільна здатність, а також автоматичне налаштування плавності в залежності від того, чим ви займаєтесь. Наприклад, при читанні книги або перегляді фотографій матриця оновлюватиметься з частотою 48 Гц, а в іграх – з найшвидшими 120 Гц. Потрібно це переважно для оптимізації енергоспоживання, адже висока частота серйозно впливає на розряд.

Крім високої плавності самої матриці, у новинці з’явився прискорений сенсор: частота дискретизації дотику в ігровому режимі становить 240 Гц. В іграх смартфон миттєво реагує на дотики, знижуючи затримку у діях буквально до можливого мінімуму.

Ще смартфон підтримує фірмову фішку захисту зору: функція Eye Comfort Shield знижує навантаження на очі, автоматично налаштовуючи фільтр синього світла в залежності від часу доби, контенту та часу, коли ви лягаєте спати або прокидаєтеся. Сам екран захищений від пошкоджень найкращим на сьогоднішній день склом Gorilla Glass Victus.

Процесор – топовий Exynos 2100, представлений разом із лінійкою Galaxy S21. У США та інших країнах за замовчуванням замість чіпа Samsung пропонується Snapdragon 888. Пам’яті на вибір два варіанти: 6+128 ГБ або 8+256 ГБ.

Живить систему акумулятор на 4500 мАг: добу роботи в Samsung гарантують. Також є підтримка швидкої зарядки по дроту потужністю 25 Вт і бездротової 15 Вт, а ще можна заряджати на спинці аксесуари на кшталт навушників або годинників методом зворотної бездротової зарядки від батареї смартфона.

В основній камері три об’єктиви:

  • ультраширококутний на 12 Мп
  • основний на 12 Мп
  • телефото на 8 Мп

Смартфон вміє фотографувати з 3-кратним оптичним та 30-кратним гібридно-оптичним наближенням, і знімає відео з роздільною здатністю 4K при 60 кадр/сек. Кут огляду ультраширика – 123 градуси.

Додатково з’явилися оновлений режим нічної зйомки, функції Space Zoom та Zoom Lock для зниження тряски при великому зумуванні, подвійний запис на фронтальну та основну камери одночасно, а також найкращі алгоритми відокремлення об’єктів від фону в режимі портрета на фронтальну камеру (вона тут на 32 Мп) .

І ще трохи деталей:

  • корпус захищений за стандартом IP68 і розрахований на занурення на глибину до 1.5 м протягом 30 хвилин;
  • у екрані вбудований оптичний сканер відбитків;
  • завдяки матеріалу спинки, 6.4-дюймовий апарат важить лише 177 грамів;
  • S21 FE – перший смартфон Samsung на Android 12;
  • у коробці зарядки немає, тільки провід живлення.

Ціни на новинки згодом з’являться на сайті samsung.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024

    Microsoft представила невелику модель ШІ, але потужну як ChatGPT і здатну працювати на телефонах

    Інструменти штучного інтелекту, такі як Microsoft Copilot, OpenAI ChatGPT або Google Gemini, та моделі, що…

    28.04.2024

    Що робити, якщо телефон не вмикається

    Деколи дуже часто телефон може давати збої і він перестає вмикатися. Що це може бути?…

    28.04.2024

    Інсайдер розкрив новий колір Nothing Phone (2a)

    Компанія Nothing оголосила про свої плани випустити нову версію Nothing Phone (2a) в Індії 29…

    28.04.2024

    Apple назвала найшкідливішу звичку користувачів iPhone

    Компанія Apple оновила свій сайт підтримки для iPhone та додала інформацію про правильне використання диспетчера…

    28.04.2024

    Xiaomi випустила розумну напувалку для вихованців

    Китайський технологічний гігант Xiaomi представив бездротовий інтелектуальний диспенсер води для домашніх тварин Mijia Smart Pet…

    28.04.2024