Перший погляд на “фанатський” флагман Samsung Galaxy S21 FE 5G

Разом із розсипом гаджетів для роботи та будинку  компанія Samsung привезла на CES 2022 свою мобільну новинку – продовження лінійки «фанатських» флагманів Galaxy S21 FE. Як і минулого разу , апарат отримав дизайн та начинку від топових моделей Galaxy, але коштує при цьому значно дешевше. І що найцікавіше купити його в Україні можна буде вже межах декілька днів.

Як і в Galaxy S21, спинка корпусу не скляна, це так званий «гластик»: на дотик і вид як скло, а насправді — пластик. Загалом особливої ​​різниці немає, та й рішення має свої плюси. Такий матеріал майже неможливо розбити, він не збирає відбитки, а помітно полегшує вагу смартфона. Рамка – алюмінієва, матова і колір пристрою.

До речі, про кольори. В Україні S21 FE буде доступний у чотирьох кольорах: сірого (ближче до чорного), білого, зеленого і фіолетового. Ось усі вони:

Galaxy S21 FE отримав 6.4-дюймовий дисплей Dynamic AMOLED 2X. У нього Full HD+ роздільна здатність, а також автоматичне налаштування плавності в залежності від того, чим ви займаєтесь. Наприклад, при читанні книги або перегляді фотографій матриця оновлюватиметься з частотою 48 Гц, а в іграх – з найшвидшими 120 Гц. Потрібно це переважно для оптимізації енергоспоживання, адже висока частота серйозно впливає на розряд.

Крім високої плавності самої матриці, у новинці з’явився прискорений сенсор: частота дискретизації дотику в ігровому режимі становить 240 Гц. В іграх смартфон миттєво реагує на дотики, знижуючи затримку у діях буквально до можливого мінімуму.

Ще смартфон підтримує фірмову фішку захисту зору: функція Eye Comfort Shield знижує навантаження на очі, автоматично налаштовуючи фільтр синього світла в залежності від часу доби, контенту та часу, коли ви лягаєте спати або прокидаєтеся. Сам екран захищений від пошкоджень найкращим на сьогоднішній день склом Gorilla Glass Victus.

Процесор – топовий Exynos 2100, представлений разом із лінійкою Galaxy S21. У США та інших країнах за замовчуванням замість чіпа Samsung пропонується Snapdragon 888. Пам’яті на вибір два варіанти: 6+128 ГБ або 8+256 ГБ.

Живить систему акумулятор на 4500 мАг: добу роботи в Samsung гарантують. Також є підтримка швидкої зарядки по дроту потужністю 25 Вт і бездротової 15 Вт, а ще можна заряджати на спинці аксесуари на кшталт навушників або годинників методом зворотної бездротової зарядки від батареї смартфона.

В основній камері три об’єктиви:

  • ультраширококутний на 12 Мп
  • основний на 12 Мп
  • телефото на 8 Мп

Смартфон вміє фотографувати з 3-кратним оптичним та 30-кратним гібридно-оптичним наближенням, і знімає відео з роздільною здатністю 4K при 60 кадр/сек. Кут огляду ультраширика – 123 градуси.

Додатково з’явилися оновлений режим нічної зйомки, функції Space Zoom та Zoom Lock для зниження тряски при великому зумуванні, подвійний запис на фронтальну та основну камери одночасно, а також найкращі алгоритми відокремлення об’єктів від фону в режимі портрета на фронтальну камеру (вона тут на 32 Мп) .

І ще трохи деталей:

  • корпус захищений за стандартом IP68 і розрахований на занурення на глибину до 1.5 м протягом 30 хвилин;
  • у екрані вбудований оптичний сканер відбитків;
  • завдяки матеріалу спинки, 6.4-дюймовий апарат важить лише 177 грамів;
  • S21 FE – перший смартфон Samsung на Android 12;
  • у коробці зарядки немає, тільки провід живлення.

Ціни на новинки згодом з’являться на сайті samsung.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.