Нові iPhone та iPad зможуть заряджати AirPods, Apple Watch та Apple Pencil через свої екрани

Функція стане в нагоді в ситуаціях, коли у вас несподівано розрядилися навушники або розумний годинник, а зарядки під рукою немає

Повідомляється, що нові iPhone та iPad незабаром отримають функцію, яка дозволяє заряджати аксесуари через екран. Інформація про це з’явилася в патенті, який подано до Відомства за патентами та товарними знаками США.

Патентні креслення підтверджують, що бездротове заряджання може працювати на одній частині екрана, зберігаючи при цьому працездатність іншої сторони. Однак поки що незрозуміло, чи можна буде користуватися смартфоном або планшетом, поки вони заряджатимуть аксесуари.

Ця функція буде підтримувати заряджання лише для аксесуарів, таких як AirPods, Apple Watch та Apple Pencil. Вона стане в нагоді в ситуаціях, коли у вас несподівано розрядилися навушники або розумний годинник, а зарядки під рукою немає.

Крім того, за чутками, майбутній iPhone 14 буде без слота для SIM-карти, тому для підключення підтримуватимуться тільки картки eSIM. Також повідомляється, що буде підтримка двох карток eSIM.

До цього ходили чутки, що Apple планує видалити порт Lightning зі смартфонів. Це разом із видаленням слота для SIM-картки стане важливим кроком у бік повної водонепроникності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.