Експерт порівняв флагманські смартфони Samsung Galaxy S20 FE та Xiaomi 11T

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти з’ясували, якому зі смартфонів зараз краще віддати перевагу: Xiaomi 11T 2021 року або Samsung Galaxy S20FE 2020-го. Порівнювалися моделі за комплектацією, зовнішнім виглядом, дисплеєм, продуктивністю, камерою, автономністю.

  1. Комплектація . Xiaomi має зарядку в 67 Вт, в той же час у Samsung вона всього в 15 Вт. Також чохол у 11T відразу йде в комплекті, а ось для Samsung його доведеться купувати окремо.
  1. Дизайн . Задня панель у Xiaomi – зі скла, у Samsung – із пластику. По колірній гамі апарати теж сильно відрізняються один від одного: строгіший зовнішній вигляд у Galaxy S20FE і блискуча задня панель – у 11T.

Сканер відбитка у Xiaomi – у кнопці розблокування, у S20FE – вбудований в екран. Найшвидше з них працює цей спосіб розблокування у 11T.

Тяжчий і товстіший сам по собі виглядає Xiaomi 11T. Samsung сам по собі компактніший і легкий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується ступеня захисту, то у S20FE вона IP 68 (повний захист від води), у 11T – IP 53 (захист від води лише корпусу).

  1. Дисплей . У Samsung використовується скло Gorilla Glass 3, у Xiaomi – Gorilla Victus. По діагоналі екран у S20FE виявляється дещо меншим: 6,5 дюймів проти 6,7 дюймів. В іншому характеристики ідентичні: Full HD, Super AMOLED, 120 Гц. За яскравістю трохи краще виявився, на думку ведучого, Xiaomi.
  1. Продуктивність . На Samsung встановлений Snapdragon 865, обсяг оперативної пам’яті при цьому становить 6 або 8 ГБ. Xiaomi оснащений Mediatek Dimensity 1200 із 8 ГБ. З повсякденними завданнями обидва процесори справляються відмінно, в той же час у Antutu Samsung отримує всього на 10 відсотків більше балів, ніж Xiaomi. В іграх обидва апарати показують себе добре: на них можна запускати проекти на високих та ультра-налаштуваннях. Хоча в якихось іграх Samsung може демонструвати результати трохи краще, зазначає експерт.
  1. Акумулятор та автономність . У Samsung – 4500 мА год, у Xiaomi – 5000 мА год. Обидва працюють досить довго, хоча у 11T залишається до кінця дня трохи більше заряду, ніж у S20FE: 41-42 відсотки проти 32-33 відсотків. Заряджається Xiaomi всього за трохи більше 40 хвилин, а Samsung – за 1,5 години. Хоча слід сказати, що Samsung підтримує бездротову зарядку.
  1. Камера . Принципових відмінностей між знімками апарати не мають. Хоча експерт вважає, що природніше селфі-фото виходить на Samsung. Щодо основної камери, то її призначення у всіх моделей різне. Так, у Xiaomi вона 108 МП, а у Samsung – 12 МП, проте з оптичною стабілізацією. По цьому пункту все ж таки перемагає також Samsung, оскільки оснащений триразовим оптичним зумом, стабілізацією.

Фото на основну камеру, за словами ведучого, виходять в обох випадках справді добрими. За ціну тут гідна камера. Щоправда, у складніших умовах (вдень, увечері) на Samsung частіше виходять якісніші знімки.

У плані відео теж перевагу має Samsung за наявності оптичної стабілізації. Тобто загалом картинка виходить при зйомці на нього менш «смикана».

Якщо вибирати з двох пристроїв, то все залежить від значущих вам переваг. У Xiaomi це скляний задній корпус, сканер відбитка на кнопці розблокування, наявність ІЧ-порту, більший дисплей, ніж Samsung. У той же час у Galaxy S20FE – бездротова зарядка, вологозахист, камера, продуктивність. Сам ведучий зазначив, що придбав би із цих смартфонів Samsung.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.