Xiaomi, Honor та Realme порівняли у тесті на найкращий смартфон середнього класу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У рамках недавнього огляду фахівці каналу Smart Life визначили найкращий апарат середньої цінової категорії. Порівнювалися Honor 50, Realme GT Neo 2, Xiaomi 11T.

Смартфони Xiaomi 11T, Realme GT Neo 2 та Honor 50 порівняли за основними характеристиками. Серед них – комплектація, дизайн, програмна частина, апаратна частина, зв’язок, GPS, звук, продуктивність в іграх, автономність, камера.

  1. Комплектація . Honor 50 має глянсовий корпус, тому відбитки пальців залишатися на ньому все ж таки будуть. Крім того, у порівнянні з Realme GT Neo 2 він зручніше лежить у руці і сам по собі вужчий. Те ж саме в порівнянні з Xiaomi 11T: Honor все ж таки відрізняється кращою ергономікою. У плані дизайну Honor 50 можна назвати стильним пристроєм.
  1. Програмна частина . Смартфон Honor 50 пропонує велику кількість функцій. Інтерфейс – стандартний, може налаштовуватися за бажанням користувача. З’явилися в пристрої та Google-сервіси, є безліч встановлених програм.
  1. Апаратна частина . Працює Honor 50 на процесорі Snapdragon 778G, має екран із частотою оновлення в 120 Гц, три варіанти вбудованої та оперативної пам’яті (6/128 ГБ, 8/128 ГБ, 8/256 ГБ). Якщо порівнювати результати тестування всіх трьох зазначених апаратів, то Antutu найбільше балів набирає Realme зі Snapdragon 870 і 722 тисячами балів. А ось найгірший результат якраз на Honor з 511 тисячами балів. У багатьох інших тестах бачимо ту ж саму тенденцію: максимальне число балів – у Realme GT Neo 2, мінімальне – у Honor. Виняток становить стрес-тест, де найгірший результат показує Xiaomi 11T.

На дисплеї в плані безпеки для зору лідирує Honor 50 з коефіцієнтом пульсації до 15%. Запаси ручної яскравості у цієї моделі теж вищі, ніж у конкурентів: 230 Кд/м2 (ручна), 280 Кд/м2 (авто), у той час як у Xiaomi 11T – 215 та 380 Кд/м2, у Realme GT Neo 2 – 210 та 295 Кд/м2. Якщо оцінювати екран загалом, то пальму першості ведучий віддав би Honor 50.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Зв’язок, звук, GPS . У плані звуку Honor 50 на відміну від інших немає стереодинаміків, і різниця в звучанні дійсно відчувається. Лідируючу позицію з трьох моделей за цим параметром займає Xiaomi 11T.
  1. Продуктивність в іграх . На Honor 50 можна запускати майже всі ігри на максимальних налаштуваннях і проходити без проблем. У порівнянні з Xiaomi 11T в іграх продуктивність у Honor 50 приблизно така ж, а ось GT Neo 2 справляється з проектами краще (взагалі без просідань, у Genshin Impact стабільно можна отримати 50 к/с).
  1. Камера . Стабілізація під час зйомки відео в 4К 30 к/с працює на всіх пристроях добре. В інших режимах, у тому числі з передньої камери, також відео виходить за якістю у всіх трьох випадках приблизно однакове.

Фотографії на ширококутну камеру краще виходять на Realme, тоді як Honor 50 у цьому плані помітно програє. А ось по динамічному діапазону дещо виривається вперед саме Honor. З деякими нічними знімками краще справляється Realme GT Neo 2. Макрооб’єктив при цьому краще у Xiaomi, а фронтальна камера – у Honor 50. Приклади фото можна побачити нижче.

  1. Автономність . У плані автономності та за обсягом акумулятора (4300 мА год проти 5000 мА год) Honor 50 все ж таки програє. Так, за ніч він розряджається на 4 відсотки, після 60 хвилин гри – на 16 відсотків, після 10 годин відео – на 53 відсотки. У той же час у Xiaomi показники склали 47 відсотків, 16 відсотків, 2 відсотки, а у Realme – 45 відсотків, 15 відсотків та 2 відсотки.

Заряджається при цьому Honor 50 до 100 відсотків за 45 хвилин, і це швидше ніж Realme, якому потрібно 52 хвилини. У той же час, Xiaomi досягає 100 відсотків заряду за 30 хвилин.

Загалом експерт уклав, що Honor 50 має перевагу в порівнянні з конкурентами. З головних переваг апарату – екран з 3D-загнутими краями та низьким коефіцієнтом пульсації, камера. Водночас один із головних мінусів названого телефону – це відсутність стереодинаміків. Також до цього можна додати трохи гіршу автономність у порівнянні з іншими апаратами (але при цьому на день його точно вистачить).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.