Apple iPhone 14: характеристики, дата виходу, ціна

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Судячи з численних чуток та достовірної інформації від інсайдерів, Apple iPhone 14 стане по-справжньому новим продуктом на ринку. Виробники не просто працювали над помилками та виправили недоліки минулих моделей, а додали багато нового, цікавого та корисного.

Дата виходу

Точна дата виходу iPhone 14 поки невідома, але це, напевно, буде вересень 2022 року. Осінні заходи та презентації від Apple стали вже традицією. Швидше за все, нова модель надійде у продаж після 20 вересня. Як правило, після презентації проходить 10-14 днів, коли модель надходить у продаж.

Характеристики

За чутками нова лінійка продукту включатиме моделі Pro, Max і Pro Max, а ось Mini не буде. Моделі Pro мати характеристики преміум класу, а визначення Max належить до розміру екрану. Екран буде звичного для Apple розміру 6,1 дюйм та 6,7 дюймів для моделей Max і Max Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітики впевнені, що процес буде A16 Bionic, що зробить 14 модель потужнішим і швидшим, в порівнянні з 12 і 13. А частота оновлення OLED панелі складе 120Гц. І частота оновлення LTPO панель, звісно, ​​адаптована.

Задня камера буде 48 мегапікселів, проти 12 мегапікселів у 13 моделей. Передня камера також буде вдосконалена і телефон стане бездоганним. Задня камера буде встановлена ​​таким чином, що не виступатиме над корпусом, і залишиться з 3 модулями. Всі користувачі сподіваються на покращення зуму та автофокусу. Селфі-камера може стати підекранною. Face ID також швидше за все сховають під дисплеєм.
Користувачам не варто сподіватися збільшення ємності акумулятора, iPhone ніколи не вважався довгожителем, таким і залишиться. Але без заряджання телефон зможе протягнути один день. У моделі буде функція швидкої зарядки, потужність якої збільшиться, і передбачена бездротова магнітна та реверсивна зарядка.

Зовнішній вигляд

Корпус телефону буде з титану – головна відмінність та нововведення моделі. А зовнішній вигляд і дизайн не відрізнятиметься від попередніх моделей 12 та 13 версії, не рахуючи прихованої камери.

Виробники обіцяють повернути Touch ID, який буде підекранним. Таким чином новий iPhone повністю позбудеться “чубки”.

Ціна

Поки що можна говорити тільки про приблизну ціну. Звичайно ціна буде вище, ніж на попередні моделі, але, можливо, не сильно (різниця може становити $10-15). Якщо з курсом гривні по відношенню до долара не трапиться глобальних змін, то зразкова вартість лінійки iPhone 14 становитиме:

  • з розміром пам’яті 128Гб – близько 30 000 гривень;
  • з розміром пам’яті 256Гб – приблизно 35 000 гривень;
  • з пам’яттю в 512Гб – близько 40 000 гривень.

За оцінками інших аналітиків, модель з флеш-пам’яттю 128Гб коштуватиме до 65 000 гривень. Але жодних підтверджень цьому немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.