Вчені навчилися виявляти діабет за допомогою смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Американські вчені розробили “цифровий біомаркер”, який використовує вбудовану камеру смартфона для виявлення діабету другого типу. Опис нового методу наведено у журналі Nature Medicine.

Цукровий діабет – серйозне захворювання, яке розвивається непомітно. За оцінками Центрів з контролю та профілактики захворювань США, приблизно половина людей з діабетом не знають про свій діагноз та пов’язані з ним ризики для здоров’я.

Дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско запропонували новий експрес-метод виявлення діабету другого типу за допомогою технологій, що вже є у смартфонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Можливість виявити такий стан, як діабет, який має серйозні наслідки для здоров’я, за допомогою безболісного тесту на смартфоні, відкриває масу можливостей, – наводяться в прес-релізі університету слова керівника дослідження, доктора медицини та доцента кафедри кардіології Джеффрі Тісона (Geoffrey Tison) – Ідея полягає у створенні такого інструменту, який допоможе знизити поширеність недіагностованого діабету».

За словами дослідників, новий інструмент також сприятиме виявленню діабету серед населення, якому недоступна повномасштабна медична допомога.

“Діабет може протікати безсимптомно протягом тривалого періоду часу, що ускладнює його діагностику, – говорить перший автор статті, доктор медичних наук Роберт Аврам (Robert Avram). – На сьогоднішній день не вистачає неінвазивних і широко масштабованих інструментів для виявлення діабету, що спонукало нас розробити цей алгоритм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.