Названі найочікуваніші смартфони 2022 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку ринок мобільних пристроїв поповнюється новими приладами. Технології планомірно розвиваються, через що слідкувати за всіма новинками дуже складно. Журналісти видання «Актуальні новини» склали список головних прем’єр на ринку смартфонів у 2022 році.

Xiaomi 12 Mini

Компанія Xiaomi поступово освоює флагманський сегмент, оскільки раніше спеціалізувалася в основному на смартфонах середнього класу. Модель Xiaomi 12 Mini повинна стати першим представником нової лінійки, виконаної за всіма сучасними стандартами. Офіційна прем’єра запланована на кінець грудня поточного року, але на ринку смартфон з’явиться трохи пізніше. Пристрій має отримати екран стандарту AMOLED на 6,2 дюйми. Також виробник обіцяє порадувати користувачів якісним зображенням, що досягається за рахунок частоти оновлення картинки 120 герц. Основою для смартфона стане процесор Qualcomm Snapdragon 870, встановлений разом із 12 гігабайтами оперативної пам’яті у базовій варіації. Також відомо, що прилад отримає акумулятор на 4,7 тисяч міліампер годин, що забезпечує до 72 годин автономної роботи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Vivo V2102A

Цей пристрій поки що навіть не отримав офіційної назви. Нещодавно смартфон пройшов офіційну сертифікацію у регуляторі MIIT у Китаї. Відомо, що в нього впровадять сучасний чіп Qualcomm Snapdragon 898 з дискретним графічним адаптером Adreno 730. Якщо інформація про це підтвердиться, смартфон може стати новим флагманом компанії в 2022 році. Модель V2102A також має отримати 8 гігабайт оперативної пам’яті, що є відносно мало для сучасного смартфона. У той же час, виробник давно перейшов на власну адаптивну оболонку Android, що дозволяє значно збільшувати автономність. Інформація про вартість та дату виходу пристрою наразі не була оприлюднена. За даними інсайдерів, прем’єра смартфона може відбутися у першій половині наступного року.

Невідомий смартфон LG з висувним дисплеєм

В останні роки модні тренди початку нульових повертаються у світ смартфонів. Нещодавно Samsung представила свою нову “розкладачку” з великим сенсорним екраном, розділеним на дві частини. Наступного року до виробника може приєднатися і LG, який готує слайдер нового покоління. Корейська компанія показувала рухомий дисплей на виставці CES ще в 2016 році, але поки що так і не випустила пристрій з використанням відповідної технології. Інсайдери повідомляють, що прилад з такими характеристиками вже готовий, але його не анонсують офіційно до моменту, поки в пресі не з’являться перші сливи про наступне покоління iPhone. Відомо, що LG точно застосує у смартфоні новий процесор Snapdragon 888 та модем з підтримкою мереж п’ятого покоління. Інша інформація про майбутню новинку поки що відсутня.

Складні смартфони від Honor

Інформація про створення відповідних пристроїв раніше з’явилася на сайті Gizmochina. За попередніми даними Honor готує серію смартфонів під кодовою назвою Magic X. Усі вони будуть мати складний форм-фактор, як це було в останній лінійці від Samsung. Єдиною важливою відмінністю від корейського аналога стане вартість пристроїв. Magic X планують зарахувати до середнього цінового сегменту. За пристрої з розкладним дисплеєм від Samsung зараз доведеться віддати понад 1,5 тисяч доларів. Детальні характеристики нових пристроїв від Honor поки що не були оприлюднені. Імовірно, вони з’являться на китайському ринку ще до весни 2022 року.

Samsung Galaxy S21 FE 5G

Прем’єра цього пристрою має відбутися у рамках виставки CES 2022, запланованої на січень наступного року. Преміальний смартфон Galaxy S21 Fan Edition 5G працюватиме на основі процесора Qualcomm Snapdrag та графічного адаптера Adreno 660. За попередніми даними, для ринку Європи пристрої будуть випускатися з чіпами Exynos 2100 Octa-Core та графічними процесорами Mali-G78 відповідно. Інформація про вартість смартфона, який може з’явитися одразу у трьох варіаціях, поки що не оприлюднена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.