Смартфони

Яким буде новий флагман OnePlus – деталі і фото

Share
Час читання: 3 хв.

Зважаючи на все, скоро OnePlus покаже новий флагман. Принаймні, інсайдери нині пожвавилися і почали шпарити новинами про майбутній смартфон.

Зовнішній вигляд

Відомий інсайдер OnLeaks раніше опублікував перші рендери смартфона на основі CAD-файлів.

Тоді він наголосив, що це може бути лише прототип, який не піде у серію. Зрозуміти його застереження можна – смартфон виглядає дуже дивно:

Потім він підтвердив цей дизайн іншими рендерами. На них є кілька змін. Наприклад, додано логотип шведської компанії Hasselblad. У мене є припущення, що BBK Electronics (материнська компанія OnePlus) заплатила компанії DJI, яка володіє контрольним пакетом акцій Хасса, за використання логотипу. Принаймні не дуже зрозуміло, навіщо шведам це партнерство — компанія давно й міцно асоціюється із високоякісними середньоформатними камерами. Смартфон з логотипом Hasselblad професіоналами сприймається як плювок у благородну історію компанії.

Потім з’явилося фото:

Але до нього є запитання. Наприклад, куди поділася фронтальна камера? Та й дата на екрані виглядає дивно. Хоча, ймовірно, це теж може бути прототип із картинкою замість екрана. Зате він показує розташування камер.

Відомі приблизні габарити: 163,0×73,8×8,5 мм. Камера потовщуватиме смартфон до 10,3 мм. Тобто він буде довшим і вже iPhone 13 Pro Max (160,8 × 78,1 × 7,65 мм). Вага OnePlus 10 Pro невідома.

Порівняння з айфоном не випадкове – діагональ смартфонів буде приблизно однаковою і становитиме 6,7 дюйми. Швидше за все, дозвіл у OnePlus 10 Pro буде WQHD, тобто 3200×1440 пікселів. Екран зможе оновлювати зображення із частотою до 120 Гц.

Залізо

Звісно ж смартфон отримає флагманську систему-на-чіпі Snapdragon 8 Gen 1.

З інших майже точних характеристик – акумулятор умовної ємності 5000 мА·год, а також швидке заряджання потужністю 125 Вт.

Камери

Тут поки що жодних інсайдів немає, а є лише чутки. Якщо вірити їм, OnePlus 10 Pro отримає камери на 100, 50 та 12 Мп. Невідомо, яка з них за що відповідатиме. Фронтальна камера видаватиме знімки роздільною здатністю до 32 Мп.

Софт

Відомо, що OnePlus відмовиться від OxygenOS. Ще OnePlus 9 у Китаї вийшов на Color OS – операційній системі, на якій виходять смартфони OPPO. Зараз дві компанії об’єднають зусилля і випускатимуть смартфони під однією операційною системою.

З урахуванням того, що у жовтні була представлена ​​Color OS 12, саме її і отримають смартфони серії OnePlus 10. Піт Лау, генеральний директор 1+, стверджує, що смартфони обох компаній збережуть унікальні характеристики.

Але це може бути просто захист бренду його головною особою. Насправді смартфон може розробляти та випускати сама OPPO, а на виході йому будуть просто клеїти логотип 1+.

Дата виходу та ціна

Якщо вірити інсайдерам, смартфон покажуть 5 січня CES 2022. Дата презентації виглядає логічною, оскільки компанія відмовилася від традиційної осінньої моделі T, яку випускала щороку. Тому крок між новим поколінням становитиме не рік, а трохи менше.

Чекати на ціни рівня «вбивця флагманів» не варто. OnePlus вже давно не про це. Швидше за все, стартова ціна на Pro-версію в США буде близько $999 до сплати податків.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: OnePlus
  • Останні записи

    Що робити, якщо батарея телефону здулася: покрокова інструкція

    Мобільний акумулятор може деформуватися з різних причин, таких як неправильне використання, виробничий дефект, удари або…

    21.09.2024

    5 причин перейти з iPhone 11 на новий iPhone 16

    Цього тижня Apple презентувала нову лінійку iPhone 16 з більшими акумуляторами, новою кнопкою для камери…

    21.09.2024

    Samsung ненароком розкрила дату випуску Galaxy S24 FE та Galaxy Tab S10

    Жоден інсайдер не надає більше інформації про майбутні новинки Samsung, ніж сама компанія. Сьогодні підрозділ…

    21.09.2024

    Топ-5 альтернатив iPhone 16 у 2024 році

    9 вересня 2024 року Apple провела презентацію, на якій анонсувала нове покоління смартфонів — iPhone…

    21.09.2024

    Протести в магазинах Apple зіпсували запуск iPhone 16

    У кількох містах США та інших країнах протестувальники скористалися запуском iPhone 16 для привернення уваги…

    21.09.2024

    Як захистити свій Android пристрій від крадіжки: прості рекомендації

    У сучасному цифровому світі смартфони виконують більше, ніж просто функції зв’язку — вони зберігають наше…

    21.09.2024