Яким буде новий флагман OnePlus – деталі і фото

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Зважаючи на все, скоро OnePlus покаже новий флагман. Принаймні, інсайдери нині пожвавилися і почали шпарити новинами про майбутній смартфон.

Реклама

Зовнішній вигляд

Відомий інсайдер OnLeaks раніше опублікував перші рендери смартфона на основі CAD-файлів.

Тоді він наголосив, що це може бути лише прототип, який не піде у серію. Зрозуміти його застереження можна – смартфон виглядає дуже дивно:

Потім він підтвердив цей дизайн іншими рендерами. На них є кілька змін. Наприклад, додано логотип шведської компанії Hasselblad. У мене є припущення, що BBK Electronics (материнська компанія OnePlus) заплатила компанії DJI, яка володіє контрольним пакетом акцій Хасса, за використання логотипу. Принаймні не дуже зрозуміло, навіщо шведам це партнерство — компанія давно й міцно асоціюється із високоякісними середньоформатними камерами. Смартфон з логотипом Hasselblad професіоналами сприймається як плювок у благородну історію компанії.

Потім з’явилося фото:

Але до нього є запитання. Наприклад, куди поділася фронтальна камера? Та й дата на екрані виглядає дивно. Хоча, ймовірно, це теж може бути прототип із картинкою замість екрана. Зате він показує розташування камер.

Відомі приблизні габарити: 163,0×73,8×8,5 мм. Камера потовщуватиме смартфон до 10,3 мм. Тобто він буде довшим і вже iPhone 13 Pro Max (160,8 × 78,1 × 7,65 мм). Вага OnePlus 10 Pro невідома.

Порівняння з айфоном не випадкове – діагональ смартфонів буде приблизно однаковою і становитиме 6,7 дюйми. Швидше за все, дозвіл у OnePlus 10 Pro буде WQHD, тобто 3200×1440 пікселів. Екран зможе оновлювати зображення із частотою до 120 Гц.

Залізо

Звісно ж смартфон отримає флагманську систему-на-чіпі Snapdragon 8 Gen 1.

З інших майже точних характеристик – акумулятор умовної ємності 5000 мА·год, а також швидке заряджання потужністю 125 Вт.

Камери

Тут поки що жодних інсайдів немає, а є лише чутки. Якщо вірити їм, OnePlus 10 Pro отримає камери на 100, 50 та 12 Мп. Невідомо, яка з них за що відповідатиме. Фронтальна камера видаватиме знімки роздільною здатністю до 32 Мп.

Софт

Відомо, що OnePlus відмовиться від OxygenOS. Ще OnePlus 9 у Китаї вийшов на Color OS – операційній системі, на якій виходять смартфони OPPO. Зараз дві компанії об’єднають зусилля і випускатимуть смартфони під однією операційною системою.

З урахуванням того, що у жовтні була представлена ​​Color OS 12, саме її і отримають смартфони серії OnePlus 10. Піт Лау, генеральний директор 1+, стверджує, що смартфони обох компаній збережуть унікальні характеристики.

Але це може бути просто захист бренду його головною особою. Насправді смартфон може розробляти та випускати сама OPPO, а на виході йому будуть просто клеїти логотип 1+.

Дата виходу та ціна

Якщо вірити інсайдерам, смартфон покажуть 5 січня CES 2022. Дата презентації виглядає логічною, оскільки компанія відмовилася від традиційної осінньої моделі T, яку випускала щороку. Тому крок між новим поколінням становитиме не рік, а трохи менше.

Чекати на ціни рівня «вбивця флагманів» не варто. OnePlus вже давно не про це. Швидше за все, стартова ціна на Pro-версію в США буде близько $999 до сплати податків.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ