Названі програми, які краще видалити зі смартфонів Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми регулярно публікуємо матеріал, що стосується оптимізації Android – смартфонів та iPhone, але найчастіше йдеться саме про смартфони під управлінням OC Android. На жаль, найчастіше, проблеми з оптимізацією виникають саме у власників смартфонів Xiaomi, Redmi, Poco та Black Shark, які працюють або безпосередньо на MIUI, або на зміненій версії MIUI. Відповідно сьогодні будуть названі програми, які краще видалити зі смартфонів Xiaomi і без яких смартфон почне працювати краще.

Формально жодних серйозних додатків, відсутність яких може негативно вплинути на смартфон, ми видаляти не будемо. Під видалення попадуть деякі додатки, функціонал та користь від яких сумнівні й ті, що на території України (і Європи), не актуальні.

Напевно, почнемо з додатків, в яких немає сенсу на території України, оскільки вони розроблені лише для користувачів з Китаю. Починаємо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • WAPI certificate (com.wapi.wapicertmanage) – аналог Wi-Fi, який в Україні не використовується;
  • Mi Pay (com.mipay.wallet.in) – платіжний сервіс Xiaomi, який також не є актуальним в Україні;
  • Mi Coin (com.xiaomi.payment) – валюта Mi Community, що також використовується китайськими користувачами;
  • Mi Recycle (com.xiaomi.mirecycle) – це взагалі індійський акційний сервіс, який також слід видалити;
  • SoterService (com.tencent.soter.soterserver) – також неактуальний для нас, оскільки ця програма використовується для ідентифікації китайських користувачів.

З цим розібралися і тому переходимо до додатків, які просто не потрібні і майже ніхто не користується ними. Серед таких програм слід зазначити Меню SIM-карти (com.android.stk) та Device Health Services (com.google.android.apps.turbo). Особисто я ніколи не користувався програмою «Меню SIM-карти» і вона мене більше дратувала, ніж приносила користь. Що стосується Device Health Services, то тут все набагато простіше, оскільки ця програма працює лише на смартфонах компанії Google, тобто виключно на Google Pixel.

Третя категорія програм – рекламні. Такі програми слід видаляти відразу після покупки нового смартфона, оскільки вони тільки заважатимуть вам та ще шкодитимуть смартфону. До таких програм можна віднести Partner Netflix Activation, Bookmark Povider, Facebook, Msa та інші, якими ви не плануєте користуватися, але вони вже встановлені на вашому смартфоні. Що стосується Facebook, то порада вам наступна – використовуйте соціальну мережу через браузер і таким чином убережете свій смартфон від надмірного навантаження.

Щоб коректно видалити всі вищезгадані програми, слід скористатися програмою ADB App Control, за допомогою якої ви зможете все зробити максимально швидко. Щоб уникнути втрати особистих даних та інших непередбачуваних ситуацій, рекомендуємо зробити резервну копію та зберегти або на ПК, або у хмарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.