Знакова модель iPhone вирушить на звалище 31 грудня

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Apple має намір поповнити список вінтажних пристроїв ще одним iPhone. Про це повідомляє закордонний ресурс MacRumors із посиланням на заяву Apple.

Згідно з джерелом, ЗМІ з’явилася службова записка Apple, яка розширює список застарілих «яблучних» девайсів. Йдеться про iPhone 6 Plus — найперший смартфон компанії у збільшеному форм-факторі. Історія великих iPhone розпочалася саме з нього.

iPhone 6 та iPhone 6 Plus були представлені одночасно у вересні 2014 року. Перший мав діагональ 4,7 дюйми, а другий – 5,5 дюйми. Ці пристрої стали знаковими відразу кількох сенсах. По-перше, разом із «шістками» Apple представила свій новий дизайн із заокругленими гранями, який у мережі майже відразу прозвали «обмилком» — у тому чи іншому вигляді цей дизайн-код проіснував до iPhone 11 включно. По-друге, iPhone 6 вперше отримав дисплей більше 4-х дюймів – моделі iPhone з п’ятої серії мали якраз 4”-дисплей. І, нарешті, iPhone 6 Plus став першим в історії Apple по-справжньому великим айфоном – після того, як Джобс пішов, це був перший «яблучний» реверанс у бік трендів збільшення діагоналі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, дизайн iPhone 6 Plus протримався досить довго, при цьому сам смартфон майже відразу назвали найневдалішим пристроєм із лінійки iPhone. Справа в тому, що Plus-версія “не вивозила” плавну і спритну роботу системи: модель отримала FullHD-дисплей, і при цьому всього 1Гб оперативної пам’яті.

Варто згадати, що вінтажним став лише iPhone 6 Plus. Його виробництво завершилося у 2016 році — тобто минуло рівно п’ять років. Що стосується маленького iPhone 6, то він «пішов на спокій» у 2018-му, а значить, у цей список він потрапить пізніше.

Внесення пристрою в список вінтажної техніки означає, що запчастини для нього більше не випускаються, а значить ремонт в авторизованих сервісних центрах буде здійснюватися тільки за фактичної наявності деталей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.