Найкращі смартфони Apple, Samsung, Xiaomi та Google 2021 порівняли за якістю камер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомий YouTube канал з’ясував, який телефон – з Pixel 6 Pro, iPhone 13 Pro, Galaxy S21 Ultra, Mi 11 Ultra – робить найякісніші фото та відео.

Найкращі смартфони Apple, Samsung, Xiaomi та Google 2021 порівняли за якістю камер
Блогер зіставив за якістю фотографій та відеороликів чотири популярні «камерофони»: Pixel 6 Pro, iPhone 13 Pro, Galaxy S21 Ultra та Mi 11 Ultra. Їхні фото та відео порівнювалися за декількома параметрами.

Передача кольорів. Тут найважливішим була хороша деталізація, яскравість та природність кольорів на фото. Згідно з оцінками глядачів, перемагає за цим критерієм iPhone. Експерт із цим повністю погодився: дійсно на смартфоні Apple фотографія квітки вийшла найкрасивішою з усіх.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деталізація та відтінки. Оцінювалося те саме, що й у першому випадку. У приміщенні при природному світлі найкраще здалася людям фотографія у Samsung. У той же час блогеру знову сподобався iPhone.

Портретна зйомка. Тут глядачі на перше місце поставили iPhone.

Динамічний діапазон. Фото робилося у складних умовах: коли людина стояла спиною до яскравого світла і знаходилася ніби в тіні. На думку глядачів, найкраще із завданням у цьому випадку впорався Pixel. І тут ведучий також погодився з думкою людей.

Контрове світло. Перевірялася робота камер у цьому випадку з фотографіями архітектури. Люди тут віддали перше місце Samsung, а експерт – Pixel.

Кроп. При обрізанні деталі найкраще збереглися на фото зробленому з Pixel. Дійсно, алгоритми тут чудово справляються з цим завданням.

Зум-об’єктиви. Перше місце отримав iPhone. Він має 3-кратний зум, яким, за словами фахівця, досить важко при цьому користуватися.

Ультраширококутна камера. А от за цим критерієм однозначного лідера, як зазначив експерт, назвати не можна. На думку глядачів, однак, із невеликим відривом перемагає Samsung.

Фото у темряві. Глядачі тут обрали iPhone як переможця. Але взагалі найкращі фото при недостатньому освітленні виходять на Pixel.

Нічна зйомка. Тут порівнювалися два типи фотографій. Однак глядачі, як лідера в кожному випадку виділили різні апарати. У першому це був Xiaomi, а у другому Pixel. А ось, на думку ведучого, друге фото вийшло краще у iPhone.
Лідирує за якістю фото за результатами порівняння iPhone 13 Pro, на другому місці – Pixel 6 Pro, на третьому – Samsung Galaxy S21 Ultra.

Щодо відеозйомки, то тут порівнювалися три відео. Оцінювалися в них перенесення кольорів, робота мікрофона, стабілізація, зйомка в нічний час доби.

Передача кольорів і робота мікрофона. Усі чотири моделі зробили різні відео. Здивував блогера Pixel: якість зйомки у нього виявилася гіршою за інших. Інші смартфони показали результати приблизно на одному рівні.

Стабілізація. Xiaomi впорався зі зйомкою при бігу чудово, як і Pixel. Трохи гіршим виявився Samsung. А ось у iPhone стабілізація не працювала взагалі, хоча при цьому з деталей відео вийшло краще, ніж у інших.

Нічна зйомка. За цим критерієм переможців не виявилося взагалі: усі апарати впоралися із завданням погано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.